miercuri, 6 octombrie 2021

Publicat la 10/06/2021 04:22:00 p.m. de

Elevi de la SNG în practică la Delgaz Grid

35 de elevi de la Colegiul ”Școala Națională de Gaz Mediaș” vor face practică în acest an în cadrul Delgaz Grid

 
Delgaz Grid și Colegiul “Școala Națională de Gaz Mediaș” vor încheia un parteneriat pentru stagii de pregătire practică.  Astfel, 35 de elevi din clasele a X-a și a XI-a care frecventează cursurile de operatori în extracția, tratarea și distribuția gazelor naturale din cadrul Colegiului “Școala Națională de Gaz” din Mediaș vor face practică în cadrul companiei de distribuție a gazelor naturale și energiei electrice Delgaz Grid, membră a Grupului E.ON din România. 
„Este o oportunitate foarte mare pentru că acești copii au nevoie de un cadru de formare profesionist și suntem siguri că acest lucru se va realiza în cadrul companiei Delgaz Grid. Ne bucură acest parteneriat pentru că formarea elevilor este dezideratul nostru principal”, declară Corina Custelcean, directorul Școlii Naționale de Gaz Mediaș. 
Stagiile de pregătire vor avea loc la Centrul de Instruire Profesională Gaze Naturale Mediaș, precum și la Formații Operative de Lucru din județele Sibiu și Mureș unde cei 35 de copii vor învăța tainele meseriei de instalator în distribuția de gaze naturale. Pentru a se familiariza cu domeniul distribuției, o parte a elevilor care vor face practică la Delgaz Grid au fost deja oaspeții acestui centru de instruire, fiind prezenți la poligonul pentru lucrări practice amenajat la Dârlos. „Întâlnirea de la Mediaș este despre viitor. Am avut invitați copii care în scurt timp vor deveni practicanți în compania noastră. Pentru mine a fost o ocazie să cunosc noua generație și cred că le-am oferit o incursiune interesantă și utilă în activitatea de distribuție a gazelor naturale prin vizita de la Centrul de Instruire Delgaz Grid de la Mediaș“, spune Petre Stoian, Directorul general adjunct al Delgaz Grid.
 
Compania și-a propus să încheie în această toamnă parteneriate cu alte opt instituții de învățământ profesional, din Arad, Onești, Botoșani, Alba Iulia, Baia Mare, Piatra Neamț și Miercurea Ciuc pentru viitori instalatori și electricieni.
Delgaz Grid derulează din anul 2016 un amplu program de întinerire a organizației. Până în prezent, prin programul START peste 330 de tineri ingineri, electricieni și instalatori s-au alăturat alăturat companiei, iar după 2 ani de zile de pregătire aceștia au preluat poziții vacante în companie. 
 
Despre Delgaz Grid
 
Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 23.300 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de aproape 82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,5 miliarde de euro.
    Trimite prin e-mail