vineri, 15 octombrie 2021

Publicat la 10/15/2021 07:50:00 a.m. de

De azi se preiau cereri pentru locuințele ANL

Medieșenii care doresc să primească o locuință de tip ANL pot depune, începând din 15 octombrie, cereri pentru repartizarea uneia. Termenul limită este data de 31 decembrie, iar aceștia trebuie să aibă vârsta până la 35 ani. Dosarele depuse de către tineri vor fi analizate în vederea cuprinderii pe lista de priorități pentru anul 2022. Repartizarea locuinţelor se va face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuinţele libere din fondul existent, cât şi locuinţele ce urmează a fi finalizate în cadrul unor obiective de investiţii aprobate.
 
 
Vor fi analizate de către Comisia socială doar dosarele depuse până la data de 31 decembrie 2021. Solicitanții care au avut dosare depuse în anul anterior și nu au primit repartiție au posibilitatea depunerii unui dosar actualizat pentru cuprindere în Lista de priorități pe anul 2022“, spune Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
 
Criterii obligatorii
 
Există mai multe criterii obligatorii, pentru a beneficia de o locuință ANL. Astfel, titularul cererii de repartizare trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii şi să poată primi repartiţie pentru locuinţă în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste. De asemenea, titularul cererii de locuinţă şi ceilalţi membri ai familiei acestuia trebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea, în municipiul Mediaș. Totodată, acesta trebuie să îşi desfăşoare activitatea în municipiului Mediaș. Repartizarea locuinţelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuinţele libere din fondul existent, cât şi locuinţele ce urmează a fi finalizate în cadrul unor obiective de investiţii aprobate şi cuprinse în programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.
 
Proiect în derulare
 
Pe lângă blocurile de tip ANL deja existente la Mediaș, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației va construi la Mediaș 88 locuințe pentru tineri în zona târgului de vechituri. Este vorba despre 24 de apartamente cu 3 camere, 40 de apartamente cu două camere şi 24 de apartamente cu o cameră. Valoarea totală a investiţiei este de 32,5 milioane de lei, din care 27,99 de milioane de lei sunt asigurate de minister, iar 4,55 de milioane de lei reprezintă finanţarea asigurată de Primăria Municipiului Mediaş, pentru realizarea utilităților și a dotărilor tehnico-edilitare.
    Trimite prin e-mail