duminică, 12 septembrie 2021

Publicat la 9/12/2021 08:26:00 a.m. de

Școlile pregătite pentru începutul noului an școlar

Anul școlar va începe în bune condiții la Mediaș. Pe parcursul acestei veri, s-au derulat o serie de lucrări de reparații, dar și de investiții la mai multe unități de învățământ. Totodată, au fost efectuate lucrări de dezinfecție și deratizare la toate unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul nostru. De asemenea, în contextul pandemiei de coronavirus, Primăria Mediaș a distribuit măști de protecție pentru elevi și cadre didactice.
 

În timpul vacanței de vară, s-au derulat o serie de lucrări de reparații și de investiții la mai multe unități de învățământ din oraș. Un proiect important este cel care vizează clădirea Școlii Gimnaziale nr. 4, de pe strada Dealul Furcilor din cartierul Automecanica. Unitatea de învățământ a beneficiat de lucrări de reparații în interior, înlocuirea instalațiilor electrice, înlocuirea ferestrelor, precum și reabilitarea curții școlii. Investiția a fost finanțată cu fonduri de la bugetul local și prin intermediul unei sponsorizări primite de la compania Romgaz. 
„Doresc să mulțumesc administrației publice locale și primarului Gheorghe Roman pentru implicarea în bunul mers al învățământului din Mediaș. În cursul iernii 2020-2021, a fost realizată întreaga instalație electrică, atât în interiorul școlii, cât și perimetral iluminarea curții, au fost zugrăvite și primenite sălile de clasă, a fost realizată pavarea curții și a aleilor. Sunt lucruri necesare, importante pentru un proces educațional modern“, afirmă Marius Câmpean, directorul Școlii Gimnaziale nr. 4.
Fonduri pentru baza materială
 
Un alt proiect vizează reabilitarea corpului de clădire C al Liceului Teoretic „Axente Sever“. În prezent, se mai lucrează la reabilitarea fațadei, după ce a fost instalată o centrală termică, au fost modernizate biblioteca și sala festivă și au fost create două noi săli de curs. 
„Am avut în ultima perioadă întâlniri, dar şi discuţii telefonice cu aproape toţi directorii instituţiilor de învăţământ din oraş, pentru a mă asigura că în Mediaş noul an şcolar va începe în condiţii bune. Consider că doar investind în baza materială a grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din oraş putem să ne aşteptăm la rezultate notabile la învăţătură ale copiilor noştri. În ceea ce mă priveşte, voi căuta mereu fonduri extrabugetare pentru a îmbunătăţi permanent baza materială a tuturor instituţiilor de învăţământ din oraş. Nu pot decât să le mulţumesc pentru buna colaborare atât cadrelor didactice, cât şi aparatului auxiliar de la toate liceele, şcolile şi grădiniţele din oraş“, a precizat Gheorghe Roman, primarul municipiului de pe Târnava Mare.
 

Cum începe școala?
 
Ministrul Educației și ministrul Sănătății au semnat Ordinul de Ministru comun privind deschiderea și funcționarea școlilor. Conform acestuia unitățile de învățământ vor funcționa cu prezență fizică, iar dacă rata de infectare COVID-19 va trece de 6 la mia de locuitori, elevii din acea localitate vor trece în online. Vor rămâne deschise, însă, creşele, grădiniţele şi unitățile din învăţământul special. Rata de infectare luată în calcul va fi cea anunțată de către Direcția de Sănătate Publică în ziua de vineri, astfel că fiecare școală va ști cum funcționează în săptămâna următoare. Va fi obligatorie purtarea măștii în școală, nu și în curtea școlii, și vor fi permise în continuare și măștile textile, cu condiția să acopere gura și nasul.
 

    Trimite prin e-mail