vineri, 24 septembrie 2021

Publicat la 9/24/2021 10:35:00 a.m. de Anonim

PORTAL MEDICAL – platforma de sănătate inițiată de Consiliul Județean Sibiu ajunge și la medieșeni



Consiliul Județean Sibiu extinde platforma Portal Medical și vine în sprijinul medieșenilor astfel că, începând de azi, aceștia își vor putea consulta istoricul medical pe o platformă care arhivează toate documentele medicale din trecut ale fiecărui pacient care își creează un cont.


„Mă bucur că am reușit să ducem platforma Portal Medical și la cei peste 41.000 de pacienți ai Spitalului Municipal Mediaș. Astfel că, locuitorii din zona de nord a județului Sibiu, pot accesa de acum site-ul www.portalmedical.cjsibiu.ro unde, dacă își creează foarte ușor un cont, vor avea acces la toate documentele medicale din trecut. De exemplu analize medicale, bilete de ieșire din spital, scrisori medicale, buletine de analize făcute la unul dintre spitalele integrate în această platformă se regăsesc de acum toate într-un singur loc. Vor economisi timp, energie și își vor putea vedea de sănătate, fără grija dosarelor cu istoricul medical. Totodată, Portalul Medical s-a dovedit extrem de util și în comunicarea dintre pacienți și medici, așadar, îi îndemn pe cât mai mulți medieșeni și numai să își facă un cont pe platformă”, a afirmat Daniela Cimpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.



Platforma Portal Medical, care face parte dintr-un proiect mai amplu inițiat de Consiliul Județean Sibiu și finanțat prin fonduri europene, permite accesul la istoricul medical al pacienților care au folosit cel puțin o dată serviciile spitalelor care sunt integrate în platformă, și anume: Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie dr. Gh. Preda Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orășenesc Cisnădie, Clinica Misan Med și Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu. De asemenea, platforma permite partajarea informațiilor din istoric cu medicii cărora pacientul decide să le ofere acces, dar și încărcarea altor documente. În plus, platforma permite realizarea de programări la cabinetele spitalelor, posibilitate de a acorda acces la dosarul medical propriu, de către pacient, unui medic fără cont în portal, pe baza unui link și a unei parole cu valabilitate limitată, posibilitate medicului de familie de a crea cont în portal pentru un pacient (cu acordul pacientului).


Pentru crearea unui cont, utilizatorii au nevoie de un simplu cont de acces, realizabil cu mare ușurință  în doar câțiva pași accesând https://portalmedical.cjsibiu.ro/ 

    Trimite prin e-mail