miercuri, 8 septembrie 2021

Publicat la 9/08/2021 09:54:00 a.m. de

Polițiștii rutieri au împânzit din nou drumurile

Polițiștii rutieri sunt în continuare, cu efective importante, pe șoselele din județ, unde continuă campania de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.


Până duminică 12 septembrie, la nivel național, polițiștii vor acționa în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat.
Miercuri 8 septembrie, se va acționa pentru combaterea abaterilor săvârșite de către căruțași și bicicliști, iar joi, 9 septembrie, vor fi instituite filtre pentru verificarea legalității transportului rutier de marfă și persoane și pentru combaterea nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.
Vineri, 10 septembrie, polițiștii vor acționa pentru verificarea respectării regimului legal de viteză și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive.
Pe 11 septembrie, polițiștii rutieri vor desfășura activități pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive.
De asemenea, duminică, 12 septembrie, se va acționa pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și pentru verificarea purtării centurii de siguranță.
În cadrul activităților, vor fi utilizate aparate etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Reamintim că scopul Poliției Române, prin aceste activități, nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a limita  numărul accidentelor rutiere și consecințele acestora.
CONDUCEȚI PRUDENT! DRUM BUN!“, transmite IGPR.
    Trimite prin e-mail