joi, 23 septembrie 2021

Publicat la 9/23/2021 08:34:00 a.m. de

Pedalează pentru reîmpădurirea Carpaților

Doi tineri germani au ajuns cu bicicletele în județul Sibiu, în cadrul unui proiect de refacere a pădurilor defrișate ilegal în Munții Făgăraș


Theresa și Philipp sunt doi tineri din Germania aflați în aventura vieții. Și-au luat bicicletele în această vară și au pornit să cucerească Europa. Artiști, ea violoncelistă și el pianist, au aspirații înalte și își doresc să ajute mediul înconjurător.
 
Misiune nobilă
 
După un an și jumătate în care au învățat online și după ce au susținut examenul de bacalaureat, și-au propus să aibă o vacanța de vară de neuitat. Într-adevăr este de neuitat atât pentru ei, cât și pentru generațiile următoare care se vor bucura de munca tinerilor cu spirit civic.


Theresa și Philipp au pornit la drum din München cu scopul de a ajunge la Marea Neagră, urmând un traseu lung și greu, și-au propus să strângă suma de 10.000 de euro în beneficiul Fundației Conservation Carpathia. Cu acești bani, ei își doresc să acopere cheltuielile de reîmpădurire și de postîmpădurire timp de 5 ani, a 2 hectare din zona Groapele din Munții Făgăraș.
 
Fapte bune
 
Nu se abat de la scopul principal, însă pe traseu găsesc și alte modalități de a ajuta comunitățile prin care trec. Ajungând în zona localității Movile din comuna Iacobeni, tinerii au găsit pe marginea drumului o cutie cu 6 cățeluși abandonați. Fără să stea pe gânduri, i-au luat, i-au hrănit și i-au îngrijit, găzduiți fiind de predicatoarea Bisericii Evanghelice din Agnita. Nu au vrut să își continue drumul până când nu i-au știut pe cei mici într-un loc sigur. Astfel, cu ajutorul Animal Life Sibiu, puii au fost preluați și urmează a fi dați spre adopție chiar în țara natală a salvatorilor, în Germania.
 
„Salutăm orice sprijin“
 
Dacă doriți să îi susțineți pe Theresa și pe Philipp, accesați site-ul https://balkanbybike.com/
„Vrem să facem ceva! Clima și protecția naturii sunt importante pentru noi. De aceea am lansat „În Balcani cu bicicleta - proiectul de reîmpădurire“. În călătoria noastră de la München la Marea Neagră, colectăm donații pentru a împăduri pădurile primare distruse din Carpații Români cu Fundația Conservarea Carpathia. Și ce mijloc de transport ar putea fi mai potrivit pentru o astfel de călătorie decât bicicleta? Cu bicicletele noastre suntem independenți și liberi și putem explora frumusețea Balcanilor într-un mod neutru din punct de vedere climatic. Simțiți-vă liber să ne urmați în călătoria noastră. Salutăm orice sprijin!“, este mesajul celor doi.
Zona Groapele
 
Zona Groapele din Munții Făgăraș este doar una dintre țintele defrișărilor ilegale și totodată una dintre cele mai afectate regiuni. Sute de hectare de pădure au fost tăiate, iar apoi resturile rămase în urma dezastrului au fost incendiate. Fundația Conservation Carpathia urmează să reîmpădurească o suprafață de 250 de hectare.
    Trimite prin e-mail