marți, 7 septembrie 2021

Publicat la 9/07/2021 05:38:00 p.m. de

Patru poduri din Mediaș, pe care circulă troleibuzele, sunt în reabilitare

Proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș cuprinde și reabilitarea a patru poduri pe care circulă troleibuzele. Este vorba despre podurile amplasate pe străzile Aurel Vlaicu, Moșnei, Șoseaua Sibiului peste pârâul Ighiș și pasajul de cale ferată la intersecția cu Hermann Oberth, Piața Andrei Șaguna. Lucrările sunt deja în derulare pe o parte din aceste poduri.
 
 
Patru poduri din municipiul Mediaș pe care circulă troleibuzele vor fi reabilitate în cadrul proiectului „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș”. Este vorba despre podurile amplasate pe străzile Aurel Vlaicu, Moșnei, Șoseaua Sibiului peste pârâul Ighiș și pasajul de cale ferată la intersecția cu Hermann Oberth, Piața Andrei Șaguna. 
„Încă de la preluarea mandatului, am făcut public faptul că putem să dezvoltăm orașul nostru doar dacă atragem cât mai multe fonduri extrabugetare. Aici mă refer la fondurile europene și la fondurile guvernamentale. După cum se poate observa, în Mediaș au început lucrări destul de importante pentru extinderea liniei de contact pentru troleibuze. În acest proiect sunt incluse și modernizarea a patru poduri. Sunt conștient de faptul că aceste lucrări produc un oarecare disconfort, iar eu nu pot decât să-mi cer scuze față de medieșeni pentru producerea acestuia, dar, în același timp, trebuie să înțelegem că astfel de lucrări nu se pot realiza altfel”, a declarat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.
Etapa a doua
 
În următoarele 18 luni, va fi modernizată și reabilitată rețeaua de contact existentă a troleibuzelor din municipiul Mediaș, iar aceasta va fi extinsă în zona Stadionului și zona străzii Moșnei. Lucrările de montare a stâlpilor necesari pentru noua rețea au început deja pe ambele artere. Practic, prin acest proiect se va reabilita și moderniza întreaga rețea electrică de contact existentă în lungime de 18,95 kilometri, se vor realiza două extinderi ale rețelei pe strada Stadionului pe o lungime de 5,3 kilometri, respectiv pe străzile Avram Iancu și Moșnei pe o lungime de 9 kilometri. De asemenea, se va implementa un sistem integrat de management al traficului.
 
Troleibuze noi
 
La sfârșitul lunii mai, societatea Meditur și-a îmbogățit parcul auto cu trei troleibuze noi marca Solaris. Acestea au ajuns la Mediaș în cadrul aceluiași proiect cu finanțare europeană câștigat de municipiul de pe Târnava Mare. Achiziția troleibuzelor a fost practic prima etapă a proiectului intitulat „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș”. Cele trei troleibuze noi deservesc deja transportul public de călători. Acestea circulă pe cele trei trasee principale, T1, T2 și T3.
 
Mobilitate urbană durabilă
 
Obiectivul general al întregului proiect îl constituie promovarea mobilității urbane durabile. Acest lucru va fi posibil prin modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric și implementarea unui sistem integrat de trafic management, bazat pe soluții inovative de eficientizare a transportului public, în vederea creșterii atractivității acestuia în detrimentul autoturismelor personale. Acest fapt va conduce implicit la reducerea poluării în municipiul Mediaș. 

    Trimite prin e-mail