luni, 6 septembrie 2021

Publicat la 9/06/2021 06:24:00 p.m. de

Medieșence medaliate la Campionatul Mondial

Două atlete din municipiul Mediaș au urcat pe podium la Campionatul Mondial de Alergare Montană Masters, competiție care a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, în Austria.
 
 
Mirela Luciana Albu și Maria Herman au reușit să câștige medaliile de argint, respectiv bronz, cu echipa României. Mirela Albu, sportivă legitimată la CS Next Sports, a câștigat titlul de vicecampioană mondială cu echipa 35+ și a ocupat locul 10 la individual. „Un campionat mondial pentru mine a însemnat un concurs foarte important, nu mă așteptam să ajung chiar așa de repede la o asemenea competiție. A fost și frumos și greu. În momentul în care am urcat pe podium, am simțit foarte multă bucurie și emoție“, a mărturisit Mirela Albu, vicecampioană mondială cu echipa României.
 
Evoluție spectaculoasă
 
În cadrul Campionatului Mondial de Alergare Montană Masters din Austria, Mirela Albu a alergat sâmbătă, 4 septembrie, la categoria Masters +35 pe un traseu de 7 kilometri cu 750 de metri diferenţă de nivel, ceea ce pentru medieșeanca legitimată la Next Sports a însemnat prima participare la Mondiale.
Am fost sportivă de copilă, până la vârsta de 19 ani, și am fost legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Mediaș. După o pauză de 13 ani, m-am reapucat de alergare de plăcere. După o perioadă m-am dus și la competiții și mi-am dat seama că încă mai pot să câștig concursuri. Am început să concurez la proba de 10 km, iar după un timp am încercat și la 21 km. Astea erau probele mele preferate.
De vreo cinci ani, alerg și la maraton. Am alergat pe an cam cinci maratoane, din care trei sunt câștigate. Am trecut apoi şi curse montane. Până acum un an am fost la probele de Elit. Din anul 2019, alerg cu legitimație la categorie 35 + Master și am concurat anul trecut în Italia la campionatul european Master la care am câștigat locul 3 cu echipa 35+.
De când cu pandemia, nu am prea participat la concursuri, dar am avut concursuri virtuale“, a explicat sportiva.
 
Mulțumită de rezultat
 
Maria Herman, sportivă legitimată la CS Atletic STAR Mediaș, a obținut locul al treilea cu echipa României și locul 9 la individual la categoria de vârstă 45-50 ani. „A fost un concurs foarte greu. Mi-am dorit de multă vreme să ajung la o asemenea competiție. Am pornit de la altitudinea de 900 metri și am ajuns la 2.000. A fost doar urcare în Alpi, aer foarte puternic. Sunt destul de mulțumită de rezultatul pe care l-am obținut locul 9 la individual la o cupă mondială și locul 3 cu echipa la categoria mea de vârstă“, afirmă ea.
    Trimite prin e-mail