sâmbătă, 18 septembrie 2021

Publicat la 9/18/2021 11:28:00 a.m. de

Gaz Metan Mediaș a învins Rapid București, în deplasare, cu scorul de 2-1

Alb-negrii au ieșit din pasa neagră cu un succes obținut pe Arena Națională. Brazilianul Yuri Matias a deschis scorul foarte repede pentru Gaz Metan în prima repriză, iar rapidiștii au egalat imediat, prin Alexandru Albu. Vlad Morar a adus 3 puncte foarte importante pentru formația sa, cu un gol marcat cu un sfert de oră înainte de finalul timpului regulamentar de joc.

 
Gaz Metan a deschis scorul în minutul 7 al partidei cu Rapid București de pe Arena Națională. Ronaldo Deaconu a executat o lovitură de colț de pe partea dreaptă, iar Yuri Matias a înscris cu o lovitură de cap. Rapid a egalat peste doar trei minute, atunci când Alexandru Albu a marcat direct dintr-o lovitură liberă de la circa 20 de metri. În minutul 18, Gabriel de Moura a centrat de pe partea dreaptă, Christian Irobiso a trimis mingea cu capul dar portarul Horațiu Moldovan a reușit să prindă mingea. Peste alte șase minute, portarul Octavian Vîlceanu a reținut în doi timp șutul lui Nicolae Carnat.
 
Gol de 3 puncte
 
În minutul 51, Ljuban Crepulja a șutat de la peste 20 de metri, portarul Octavian Vîlceanu a deviat mingea care a lovit bara transversală și a ieșit în corner. În minutul 51, Ljuban Crepulja a șutat de la peste 20 de metri, portarul Octavian Vîlceanu a deviat mingea care a lovit bara transversală și a ieșit în corner. Gaz Metan a dat lovitura în minutul 76, atunci când Ronaldo Deaconu l-a deschis foarte bine pe Vlad Morar în adâncime, iar acesta l-a lobat pe Horațiu Moldovan și a înscris.
„De multe ori se creează un șoc, alteori nu. De această dată impactul a fost bun. Trebuie felicitați jucătorii, a fost victoria lor în totalitate. În afara unor analize și un antrenament la care eu nici nu am participat, doar am transmis ce trebuie să facă, este munca lor. Îi felicit pentru cum s-au comportat, pentru atitudine. Le-am spus că trebuie să creadă. Am găsit aici un grup minunat, care își dorește foarte mult. Aveau și ei un blocaj mental, erau temători. Să sperăm că vor intra lucrurile în normalitate“, a declarat Ilie Poenaru.
 
„Nu există vedete“
 
Noul antrenor al Gazului Metan a vorbit și despre ceea ce a găsit la Mediaș, despre sistemul de joc pe care îl va folosi, dar și despre obiectivele sale. Poenaru a mai explicat că există premise pentru performanță.

„Avem un lot de jucători foarte buni care îmbină tinerețea cu experiența și cu o calitate foarte bună. Avem toate premisele să facem lucruri frumoase și să încercăm, de ce nu, să facem și performanță, pentru că avem tot ce ne trebuie: liniște, condiții foarte bune, un mediu propice pentru a face performanță și eu asta îmi doresc. Eu sunt adeptul rotației și fiecare jucător va avea șansa lui. Pentru mine este important grupul, unitatea, spiritul de luptă și eu am nevoie de grup. La mine nu există vedete, nu există să câștige un jucător meciul. La mine, meciul îl câștigă echipa“, a mai subliniat noul tehnician.
    Trimite prin e-mail