sâmbătă, 18 septembrie 2021

Publicat la 9/18/2021 11:35:00 a.m. de

Christine Thellmann: 4.185 de elevi din judeţul Sibiu vor beneficia de programul-pilot Masă la Școală începând din acest an şcolar!


Potrivit deputatului Christine Thellmann, „șase şcoli din judeţul Sibiu vor beneficia de susţinerea financiară pentru a oferi elevilor o masă caldă sau un pachet alimentar diversificat pe timpul cursurilor. Este vorba de câte o şcoală din Sălişte, Avrig, Boiţa, Copşa Mică şi două şcoli din municipiul Sibiu. Către aceste şcoli va fi direcţionată suma totală de 2,83 milioane de lei. Costul zilnic al unui pachet alimentar sau al unei mese calde, după caz, este de 10 lei pentru fiecare copil, iar impactul bugetar pentru aplicarea programului în anul 2021 este de 46,4 milioane lei.
Este o veste foarte bună că, în anul şcolar 2021-2022, va continua programul prin care preşcolarii şi elevii din 150 de grădiniţe şi şcoli din întreaga ţară vor primi un pachet alimentar sau o masă caldă la şcoală. Acest sprijin vizează în mod special copiii din comunităţi defavorizate sau situate în medii geografice izolate sau greu accesibile.
Am susţinut acest program pentru că prin generalizarea acestuia se va îmbunătăţi frecvenţa elevilor la cursuri şi se va reduce semnificativ abandonul şcolar. Dacă anterior implementării programului pilot în anul şcolar 2016-2017, rata abandonului şcolar era de 6,1%, la finalul anului 2017-2018 acesta s-a redus la 1,3% în şcolile în care a fost derulat.
În plus, pentru restul şcolilor, şi în acest an s-a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care s-au alocat 100 de milioane de euro pentru implementarea Programului pentru şcoli în anul şcolar 2021-2022. Este vorba despre un program prin care elevii beneficiază de fructe sau legume, precum şi de produse lactate şi de panificaţie. De acest program beneficiază aproape 2 milioane de preşcolari şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial“, se arată în declarația de presă publicată pe pagina oficială a Camerei Deputaților.

    Trimite prin e-mail