luni, 16 august 2021

Publicat la 8/16/2021 06:07:00 p.m. de

Troleibuzele noi un intrat în circulație

Au fost puse în circulație cele trei troleibuze noi achiziționate cu fonduri europene de către societatea Meditur. Acestea au ajuns la Mediaș în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 11 milioane de euro, câștigat de municipiul de pe Târnava Mare. Achiziția troleibuzelor în valoare de 6 milioane de lei reprezintă prima etapă a proiectului intitulat „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș”. 
Etapa a doua a proiectului vizează modernizarea și extinderea rețelei electrificate, modernizarea și extinderea sistemului de ticketing, semaforizare inteligentă pe traseul mijloacelor de transport în comun, dar și reabitarea a patru poduri pe care circulă troleibuzelor.
 
 Transportul public de călători din Mediaș se modernizează

Cele trei troleibuze noi marca Solaris, achiziționate cu fonduri europene, deservesc, de luni, transportul public de călători din municipiul Mediaș. Acestea circulă pe cele trei trasee principale, T1, T2 și T3. Troleibuzele au fost achiziționate cu fonduri europene nerambursabile, în cadrul unui proiect cu o valoare de 11 milioane de euro, câștigat de municipiul Mediaș. „De la începutul acestei săptămâni au fost puse în circulație cele trei troleibuze noi, moderne, care fac parte din proiectul pe care Primăria municipiului Mediaș l-a câștigat anul trecut, unul care desigur este pe fonduri europene nerambursabile
“, a declarat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.
 
Toate vor fi înlocuite
 
La sfârșitul lunii mai, societatea Meditur și-a îmbogățit parcul auto cu trei troleibuze noi marca Solaris.  Acestea au ajuns la Mediaș în cadrul aceluiași proiect cu finanțare europeană câștigat de municipiul de pe Târnava Mare. Achiziția troleibuzelor a fost, practic, prima etapă a proiectului intitulat „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș”. „Obiectivul meu este acela ca, în perioada următoare, să depunem noi proiecte de finanțare, astfel încât în anii următori să putem să înlocuim toate mijloacele de transport în comun care în momentul de față au ca sursă de alimentare motorina cu troleibuze și autobuze electrice“, a mai menționat Roman.
 
Etapa a doua
 
În următoarele 18 luni, va fi modernizată și reabilitată rețeaua de contact existentă a troleibuzelor din municipiul Mediaș, iar aceasta va fi extinsă în zona Stadionului și zona străzii Moșnei. Lucrările de montare a stâlpilor necesari pentru noua rețea au început deja pe ambele artere. Practic, prin acest proiect se va reabilita și moderniza întreaga rețea electrică de contact existentă în lungime de 18,95 kilometri, se vor realiza două extinderi ale rețelei pe strada Stadionului pe o lungime de 5,3 kilometri, respectiv pe străzile Avram Iancu și Moșnei pe o lungime de 9 kilometri. Se vor reabilita tot prin acest proiect patru poduri, amplasate pe străzile Aurel Vlaicu, Moșnei, Șoseaua Sibiului peste pârâul Ighiș și pasajul de cale ferată la intersecția cu Hermann Oberth, Piața Șaguna. De asemenea, se va implementa un sistem integrat de management al traficului.
 
Mobilitate urbană durabilă
 
Obiectivul general al întregului proiect îl constituie p
romovarea mobilității urbane durabile. Acest lucru va fi posibil prin modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric și implementarea unui sistem integrat de trafic management, bazat pe soluții inovative de eficientizare a transportului public, în vederea creșterii atractivității acestuia în detrimentul autoturismelor personale. Acest fapt va conduce implicit la reducerea poluării în municipiul Mediaș.
    Trimite prin e-mail