marți, 17 august 2021

Publicat la 8/17/2021 09:56:00 a.m. de

Gaz Metan Mediaș a fost învinsă de FC Botoșani, scor 0-1

Gruparea de pe Târnava Mare a înregistrat a doua înfrângere consecutivă în campionat. Alb-negrii au pierdut cu scorul de 1-0 în compania lui FC Botoșani, într-o partidă disputată ieri după-amiază la Mediaș. Singurul gol al confruntării a fost reușit de moldoveni, în prima repriză, prin Mateus Santos. În urma acestui rezultat, Gaz Metan rămâne cu 4 puncte în primele 5 etape și va juca, sâmbătă după-amiază, de la ora 18:30, în deplasare cu Universitatea Craiova.

FC Botoșani a avut prima șansă la poarta Gazului în minutul 6, atunci când Bogdan Racovițan a reluat imprecis cu capul, iar Yuri Matias a respins mingea puțin peste poartă. În minutul 17, Ronaldo Deaconu l-a văzut ieșit pe Eduard Pap, a șutat de la mijlocul terenului, dar portarul Botoșaniului a reușit în cele din urmă să respingă. În minutul 22, Sylas Edjouma a pătruns prin apărarea Gazului și i-a pasat lui Mateus Santos care a reușit să deschidă scorul. Peste zece minute, șutul lui Nasser Chamed a fost respins de Eduard Pap. În minutul 40, după un corner executat de Deaconu, Nasser Chamed a șutat la colțul scurt, dar mingea a fost respinsă în corner. Peste alte trei minute, Hervin Ongenda l-a deschis în adâncime pe Mateus Santos, acesta a scăpat singur cu Octavian Vîlceanu, iar portarul Gazului a reușit să oprească mingea.

Lipsiți de noroc în final

În minutul 55, Realdo Fili i-a pasat lui Enriko Papa care a trimis pe poartă, dar balonul a fost reținut de Vîlceanu. Peste douăsprezece minute, reluarea lui Diogo Izata din fața porții nu a fost una reușită. În minutul 72, Bogdan Racovițan a trimis cu capul peste poarta Gazului după o centrare trimisă de Hervin Ongenda. În minutul 79, același Ongenda a fost aproape de a dubla avantajul formației sale, însă mingea trimisă de acesta a fost scoasă de pe linia porții de Mihai Lixandru. În ultimul minut al prelungirilor, Gaz Metan a avut o ocazie uriașă de a salva un punct. Nasser Chamed a șutat din careul de 16 metri, iar mingea a fost deviată de un apărător al oaspeților și a trecut puțin pe lângă poartă. Lovitura de colț care a urmat nu a mai adus nimic notabil, iar partida s-a încheiat cu victoria la limită a botoșănenilor.

Echipă în reconstrucție

La finalul partidei cu FC Botoșani, tehnicianul alb-negrilor a admis că FC Botoșani a fost echipa mai bună. Mihai Teja a mai spus că echipa sa este în reconstrucție și că trebuie să dea mai mult în teren pentru rezultate pozitive. „Suntem la început de drum, avem mulți jucători noi. Încercăm să dăm tot ce avem mai bun la fiecare meci. Am întâlnit echipe mai bune decât noi, la fel și Botoșani. Mă uitam la Ongenda, nu puteam să-i luăm mingea. Trebuie să dăm mai mult, să fim mai uniți, mai omogeni. Este o reconstrucție, încercăm să încadrăm jucătorii noi în planul nostru și să câștigăm meciurile următoare. Nu știu dacă avem probleme fizice, mai degrabă de determinare, de atitudine, de agresivitate. Dorința de a juca în Liga 1 este factorul cel mai important“, a comentat Teja.

Începe Liga Elitelor

Gaz Metan participă cu trei echipe în Liga Elitelor sezonul 2021-2022. Startul în aceste competiții este programat la sfârșitul săptămânii în curs. Astfel, Gaz Metan U19, formația pregătită de antrenorul Dumitru Solomon, va evolua în Liga Elitelor U19 Seria de Vest și va disputa primul meci oficial, duminică, 22 august, de la ora 12:00, în deplasare cu CFR Cluj. Gaz Metan U17, formație pregătită de Florin Brătian și Constantin Cenan, va evolua în Liga Elitelor U17 Seria de Vest și va disputa primul meci duminică, 22 august, de la ora 14, în deplasare cu CFR Cluj. Gaz Metan U16, formație pregătită de Radu Bulugea și Mihai Tulinschi, va evolua în Liga Elitelor U16 Seria 3, iar primul meci oficial este programat sâmbătă, 21 august, de la ora 10:00, pe teren propriu, cu Universitatea Craiova.

    Trimite prin e-mail