joi, 12 august 2021

Publicat la 8/12/2021 08:58:00 a.m. de

Școala Postliceală Auxila Mediaș continuă înscrierile

Procesul de înscriere pentru anul școlar 2021-2022, la Școala Postliceală Auxila Mediaș, se desfășoară până pe 15 septembrie. Viitorii cursanți pot opta între două specializări, respectiv Asistent medical generalist și Asistent medical de farmacie. Pentru ambele specializări, durata cursurilor este de trei ani.
 

Continuă înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Pentru anul de învățământ care va începe în această toamnă, unitatea de învățământ are în oferta sa educațională un număr de 130 de locuri. Dintre acestea, 100 locuri sunt la specializarea Asistent medical generalist, iar alte 30 locuri la specializarea Asistent medical de farmacie.
 
Certificate recunoscute internațional
 
Admiterea la Școala Postliceală Auxila Mediaș se face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii este acela că au șansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire. 
„Trebuie să spunem că certificatele eliberate la absolvire sunt recunoscute internaţional. Plata taxei de școlarizare se face în 12 rate și acordăm reducere la taxa de școlarizare persoanelor care au 30 de ani împliniți. În ceea ce privește practica de specialitate, aceasta se face în cabinete, farmacii, clinici și spitale. De asemenea, avem încheiate parteneriate de practică cu posibilitatea angajării la absolvire“, a explicat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
Bază materială modernă
 
Școala Postliceală Auxila le oferă elevilor săi cabinete de nursing moderne, dotate de parteneri germani. De asemenea, aceasta dispune și de un cabinet farmacie. Acesta a fost realizat cu sprijinul companiei Romgaz și a lanțului de farmacii Apotheka. Practic, prin intermediul acestor dotări, elevii pot efectua practica de specialitate la standarde internaționale și sunt mult mai bine pregătiți pentru cerințele pieței muncii din România și Germania. Practica de specialitate se face totodată la Spitalul Municipal Mediaș, la clinici și farmacii, precum și în Germania. Corpul profesoral este format din medici, farmaciști, profesori și asistenți medicali.


Cortul Auxila
 
Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș
, desfășoară pe parcursul acestei veri acțiuni de măsurare a stării de sănătate a populației. Astfel, elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, măsoară gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea cetățenilor din cartierele orașului, dar și din satul aparținător Ighișu Nou. Acțiunea de voluntariat a demarat la jumătatea lunii mai și va continua până la finalul lunii septembrie, în fiecare zi de joi, în intervalul orar 13:00-19:00. Cortul Auxila va fi prezent în toate cartierele orașului și în satul aparținător Ighișu Nou.
    Trimite prin e-mail