joi, 12 august 2021

Publicat la 8/12/2021 03:24:00 p.m. de

Mediaș XCO, etapă de Cupă Națională pentru copii

Municipiul Mediaș va găzdui, la sfârșitul acestei săptămâni, o etapă de Cupă Națională XCO Copii. Este vorba despre o competiție se adresează copiilor și tinerilor legitimați, cu vârsta între 5-14 ani. Aceștia vor concura pe un circuit închis special amenajat în zona Binder Bubi. Competiția Mediaș XCO este organizată de către Clubul Sportiv Next Sports Blăjel și Primăria Municipiului Mediaș în parteneriat cu Federația Română de Ciclism și Asociația Mediaș 750.
 
 
Peste 90 de concurenți s-au înscris deja la competiția care va avea loc sâmbătă, 14 august, în zona Binderbubi. Aceștia vor concura pe cele trasee de 3,2, respectiv 2,6 kilometri, pe care vor parcurge mai multe ture. „Clubul Sportiv Next Sports Blăjel și Primăria municipiului Mediaș, în parteneriat cu Federația Română de Ciclism și Asociația Mediaș 750 ani, organizează sâmbătă, 14 august, Concursul de Ciclism «Mediaș XCO» - etapă de Cupă Națională XCO Copii pentru sportivi licențiați. Concursul se desfășoară în zona Binderbubi, pe trasee de 3,2 kilometri și 2,6 kilometri și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani. În ziua premergătoare concursului se va deschide procedura de validare a înscrierilor și ridicarea numerelor de concurs. De asemenea, se va putea parcurge traseul pentru antrenamentele libere și oficiale“, informează Alisa Fuciu, inspector de specialitate în cadrul Direcției Cultură, Învățământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relații Publice și Relația cu ONG Mediaș.
 
Traseu dificil
 
Înscrierile online la Mediaș XCO au început în data de 4 mai și se vor încheia în preziua concursului, vineri, 13 august. Evenimentul se va desfășura exclusiv în municipiul Mediaș, zona Binderbubi. 
„Anul acesta la Mediaș va fi în premieră o etapă de Cupă Națională pentru copii, la categoriile de vârstă de 5 până la 14 ani inclusiv. Sâmbătă dimineață, începând cu ora 8, vor fi antrenamentele libere, iar de la ora 9.30 se va da startul pentru copiii de 5-6 ani. Traseul este cu circuit închis, dar vor putea fi spectatori care vor putea privi circa 80% din traseu. Ca și dificultate este un traseu destul de dificil, cu o diferență de nivel de 32 metri și vor fi mai multe ture. Mulțumim Primăriei Mediaș și primarului Gheorghe Roman, pentru sprijinul acordat în organizarea acestei competiții“, transmite Cosmin Vandor, organizatorul Mediaș XCO.
Continuă înscrierile pentru Mediaș Bike Marathon
 
În luna septembrie, municipiul de pe Târnava Mare va găzdui Mediaș Bike Marathon ediția 2021. Competiția de ciclism cross country are ca scop promovarea vieții active, mai aproape de natură și se adresează atât bicicliștilor amatori, cât și celor profesioniști. A patra ediție a Mediaș  Bike Marathon este organizată de Primăria municipiului Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Concursul se va desfășura de-a lungul a trei trasee de 25, 40, respectiv 75 de kilometri, care parcurg mai multe localități din regiunea Târnavelor. Din acest an, pe traseul de 75 de kilometri se va organiza campionatul național. Înscrierile online continua pe marathonmedias.ro. 
    Trimite prin e-mail