miercuri, 11 august 2021

Publicat la 8/11/2021 04:42:00 p.m. de

Primăria Axente Sever se concentrează pe investiții

Străzi asfaltate, teren de sport, locuri de joacă şi cămin renovat în localitatea Şoala, pe lista de investiţii a Primăriei comunei Axente Sever

Parcare capelă mortuară în Axente Sever

Primăria Axente Sever are în derulare câteva investiţii importante în localităţile din comună, precum şi obiective de investiţii aflate în fază incipientă. Cu fonduri de la bugetul local, precum şi cu sume de bani obţinute din sponsorizări, primarul Marius Grecu şi echipa sa are în plan mai multe investiţii, care vor cuprinde atât asfaltări de străzi, precum şi renovarea Căminului Cultural din localitatea Şoala, amenajarea unui teren de sport şi a unor locuri de joacă pentru copii.
O investiţie care a fost finalizată deja este amenajarea unei parcări pentru capela mortuară din localitatea Axente Sever. Aceasta trebuia realizată, deoarece nu exista un spaţiu adecvat pentru parcarea autoturismelor persoanelor care participă la ceremoniile religioase care se desfăşoară în respectivul imobil.
Tot cu fonduri de la bugetul local, vor fi demarate în curând, lucrările de asfaltare pentru trei străzi din comună, altele decât cele care au fost incluse în proiectul aprobat şi finanţat prin fonduri guvernamentale.

În această perioadă se lucrează şi la amenajarea unui teren de sport lângă şcoala din localitatea Agârbiciu, care va beneficia de gazon şi de iluminat modern, inclusiv un sistem de iluminat nocturn.
Nu în ultimul rând, cu ajutorul unor sponsorizări şi cu fonduri de la bugetul local, va fi renovat Căminul Cultural din localitatea Şoala, singurul din comună care mai necesita lucrări pentru renovarea exterioară. De asemenea, vor fi amenajate spaţii de joacă la grădiniţele din comună, dar şi două locuri de joacă în localităţile Axente Sever şi Agârbiciu.
„În această perioadă, ne-am îndreptat atenţia spre amenajarea unităţilor de învăţământ din comună, renovarea căminelor culturale şi amenajarea unor locuri de joacă şi a unui teren de sport, fiindcă dorim să le oferim copiilor şi tinerilor din comuna noastră toate condiţiile pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale şi pentru petrecerea timpului liber. Desigur, nu am uitat nici de străzile din comună, vom începe în curând asfaltarea a trei străzi, care nu sunt cuprinse în proiectul aprobat pentru finanţare de către Compania Naţională de Investiţii. Mă bucur să spun că am reuşit să obţin şi două donaţii importante pentru comună, iar banii, împreună cu fonduri de la bugetul local, vor fi utilizaţi pentru renovarea exterioară a căminului din localitatea Şoala, pentru amenajarea de locuri de joacă la grădiniţe, pentru amenajarea a două locuri de joacă în localităţile Axente Sever şi Agârbiciu şi pentru renovarea grupului sanitar de la una din grădiniţele din Axente Sever. Cu acestă lucrare, vom încheia renovările la unităţile de învăţământ, iar cu cea de la căminul din Şoala, vom încheia toate renovările la căminele culturale. Recent a fost finalizată şi parcarea de la capela morturată din Axente Sever. Avem multe proiecte în desfăşurare sau aflate în fază incipientă şi, ca de obicei, sunt convins că le vom finaliza cu succes pe toate” spune Marius Grecu, edilul şef al comunei Axente Sever.
    Trimite prin e-mail