joi, 12 august 2021

Publicat la 8/12/2021 08:03:00 a.m. de

Municipalitatea achiziționează, cu bani europeni, tablete, laptop-uri, table interactive, camere web și alte echipamente

Elevii din Mediaș vor primi tablete, iar profesorii laptop-uri pentru activități școlare în mediul online. Municipiul de pe Târnava Mare va primi o finanțare de 11,6 milioane de lei pentru achiziția de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice online. Primăria Mediaș a fost înștiințată că proiectul depus în cadrul Programului Operațional Competitivitate a fost acceptat pentru finanțare. 

Primăria Mediaș a câștigat un proiect în valoare de 11,6 milioane de lei în cadrul Programului Operațional Competitivitate. Acesta este intitulat „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice online din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou” și a fost acceptat pentru finanțare. Prin intermediul proiectului se vor achiziționa tablete pentru elevi, laptop-uri pentru profesori, table interactive, camere web și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line.
„În urma unui dialog constant și constructiv pe care l-am avut cu directorii instituțiilor de învățământ din oraș, am depus un proiect pe fonduri europene nerambursabile, care are ca principal scop achiziția de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în municipiul Mediaș. Spre bucuria noastră, am aflat că proiectul a fost admis la finanțare, urmând ca în perioada următoare să se semneze contractul“, a explicat primarul Gheorghe Roman.
 
Bani europeni
 
Proiectul are o valoare de 11,6 milioane lei, iar prin intermediul acestuia vor fi achiziţionate 5.876 de tablete pentru uz școlar, 373 de laptopuri pentru cadrele didactice, 204 camere web, 282 de tablete interactive, dar și 276 de routere pentru sălile de clasă din instituțiile de învățământ medieșene. Cifrele au rezultat în urma consultărilor conducerii municipalității cu managerii unităților de învățământ, precum și a completării unor chestionare pentru a identifica nevoile aferente. „Concret, valoarea proiectului este de peste 11 milioane de lei, urmând a fi achiziționate următoarele echipamente: pentru elevi peste 5.800 de tablete dotate cu abonament de internet pentru o perioadă de 24 luni, iar pentru profesori 373 de laptop-uri. De asemenea, vor fi dotate 282 săli de clasă cu table școlare inteligente, sisteme de videoconferință și echipamente de rețea“, a mai declarat edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.
 
Fonduri extrabugetare
 
Municipiul de pe Târnava Mare are în diferite stadii mai multe proiecte care beneficiază de fonduri europene sau guvernamentale. Acestea acoperă o gamă variată de domenii de activitate, de la transport public, la rețele de apă și canalizare, învățământ, locuințe sociale și altele. 
GHEORGHE ROMAN | primar
 
„Continui să cred că doar atrăgând fonduri europene și guvernamentale în toate domeniile de activitate, putem să dezvoltăm și să modernizăm orașul. Eu nu pot decât să le mulțumesc tuturor celor care au înțeles cât de important este să atragem fonduri extrabugetare în municipiul Mediaș.“
    Trimite prin e-mail