joi, 19 august 2021

Publicat la 8/19/2021 09:49:00 a.m. de

Începe Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu! Mâine au loc primele reprezentații!

Peste 2.000 de artişti şi tehnicieni din 38 de ţări vor participa, între 20 şi 29 august, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), unul din cele mai mari festivaluri ale artelor spectacolului din lume.


Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, primul mare festival din Europa Centrală și de Est propune anul acesta nume și numere impresionante: peste 600 de spectacole și artiști din 38 de țări, reuniți sub tema „Construim speranța împreună”.
Reprezentațiile Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu vor fi disponibile în săli de spectacole, în spații neconvenționale, în biserici, în piețele centrale ale Sibiului și în casele spectatorilor, prin site-ul oficial FITS, www.sibfest.ro, www.scena-digitala.ro, pagina de Facebook și canalul de YouTube.
Biletele sunt disponibile pe site-urile www.sibfest.ro și www.entertix.ro. Prețurile biletelor variază între 20 de lei și 150 de lei pentru spectacolele cu public și între 20 de lei și 75 de lei pentru cele transmise online. „Am introdus anul acesta varianta unui abonament la prețul de 500 lei, care oferă acces la toate spectacolele transmise în direct din sălile de spectacole și din restul spațiilor indoor unde au loc reprezentații cu public, precum și la spectacolele online înregistrate“, transmit organizatorii.
Programul complet este publicat pe www.sibfest.ro (secțiunea PROGRAM).
 
„Vrem să dăruim“
 
Pentru organizatori, cea mai mare provocare o reprezintă, şi în acest an, pandemia COVID-19. „Sunt în jur de 2.000 de participanţi, artişti şi tehnicieni din 38 de ţări ale lumii. Nu vă imaginaţi ce muncă! Zi de zi căutăm, găsim soluţii. Bineînţeles că vor fi surprize, eu nu ştiu, nu pot să determin ce se întâmplă în Israel, în Marea Britanie, în Franţa, în Spania şi în alte locuri. Bineînţeles că facem toate eforturile imaginabile şi neimaginabile. Vrem să dăruim şi, ca să putem să dăruim, facem toate aceste eforturi. Realizaţi prin ce trecem ca să putem să aducem atât de mult frumos în acest loc binecuvântat“, a spus Constantin Chiriac, preşedintele FITS şi directorul general al Teatrului Naţional "Radu Stanca“, într-o conferinţă de presă.
 
Premiere şi VIP-uri
 
La FITS vor avea loc cel puţin zece premiere şi vor fi prezente numeroase personalităţi din lumea artistică. Spectacolul „SHAKESPEARE – BACH / Le Main du Temps“, cu Charlotte Rampling şi Sonia Wieder-Atherton, este una dintre cele mai aşteptate reprezentaţii de la FITS, care va avea loc în premieră mondială în România, în 26 august. Charlotte Rampling, una din[1]tre cele mai mari personalităţi din lumea teatrului şi a filmului mondial, va primi anul acesta o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu, în cadrul ceremoniei care va avea loc vineri, 27 august, de la ora 18,00. De asemenea, ea va fi prezentă la Gala Celebrităţilor, în aceeaşi zi, la ora 19,00, la Filarmonica de Stat din Sibiu, alături de celelalte personalităţi care primesc anul acesta o stea pe Alee: Denis O'Hare, Jan Lauwers, Israel Galvan, Akram Khan, Helmut Sturmer, Yoshi Oida.
 
În siguranță
 
Spectatorii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 vor primi brăţări speciale pentru a le înlesni accesul, iar artiștii și cei care se ocupă de organizarea evenimentului sunt fie vaccinaţi deja, fie vor fi testaţi sistematic, a dat asigurări Constantin Chiriac. La rândul său, directorul tehnic al Teatrului Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu, Florin Ţicu, a anunţat că s-au achiziţionat aparate cu care se scanează codurile QR ale documentelor care dovedesc vaccinarea. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Daniel Chelcea, a subliniat că inspectorii sanitari îi sprijină pe organizatorii FITS. „Consider că din punct de vedere al Direcţiei de Sănătate Publice, s-au făcut absolut toate lucrurile care au fost necesare“, a spus Chelcea.
    Trimite prin e-mail