joi, 22 iulie 2021

Publicat la 7/22/2021 10:47:00 a.m. de

Utilizarea apei din rețeaua publică în agricultură este interzisă!

Compania Apa Târnavei Mari avertizează consumatorii să nu irosească apa de la robinet, pentru a nu pune în pericol furnizarea serviciului. De la sfârșitul săptămânii trecute, au fost instituite restricții în alimentarea cu apă a localităților Dumbrăveni și Hoghilag.
 

Măsura vine ca urmare a consumului crescut, în această perioadă, la nivelul celor două localități. Astfel, compania Apa Târnavei Mari a anunțat sistarea apei între orele 23.00 și 05.00 și între orele 17.00 și 21.00, iar măsura a intrat în vigoare sâmbătă, 17 iulie. Totodată, operatorul regional de apă și apă uzată a făcut un apel către locuitorii din Dumbrăveni și Hoghilag să reducă la minim utilizarea apei de la rețeaua publică în alte scopuri decât cele potabile și menajere. Probleme cu furnizarea apei au fost și la Șeica Mare.
 
Fără apă pe timp de noapte
 
Compania Apa Târnavei Mari a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, introducerea unor restricții în alimentarea cu apă a localităților Dumbrăveni și Hoghilag. Ca urmare a ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență Dumbrăveni, desfășurată vinerea trecută, s-a decis instituirea unui program de restricție în furnizarea apei potabile în orașul Dumbrăveni, dar și la Hoghilag. Astfel, se întrerupe furnizarea apei între orele 23.00 - 05.00 și între orele 17.00 - 21.00. Programul de restricție a intrat în vigoare începând de sâmbătă, 17 iulie. Măsura a venit ca urmare a consumului crescut, în această perioadă, la nivelul celor două localități. ATM Mediaș a făcut un apel către locuitorii din Dumbrăveni și Hoghilag, să reducă la minim utilizarea apei de la rețeaua publică în alte scopuri decât cele potabile și menajere.
„Revenim cu rugămintea către clienții din localitățile Dumbrăveni și Hoghilag să reducă la minim utilizarea apei de la rețeaua publică în alte scopuri decât cele potabile și menajere: apă pentru băut, igienă corporală și igiena locuinței. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!“, spun reprezentanții companiei Apa Târnavei Mari.
 
Probleme cu stocurile
 
Probleme cu furnizarea apei au fost zilele trecute și în comuna Șeica Mare. În cursul serii de 15 iulie, operatorul regional Apa Târnavei Mari a făcut un apel și către locuitorii acestei comune să reducă la minim utilizarea apei de la rețeaua publică în alte scopuri decât cele potabile și menajere: apă pentru băut, igienă corporală și igiena locuinței. În cele din urmă, s-a sistat furnizarea apei potabile în satele Șeica Mare și Boarta, de la ora 22.00, pentru refacerea stocului minim de apă potabilă din rezervor, având în vedere că apelurile nu au avut niciun rezultat.
 
Important pentru medieșenii de pe strada Viilor
 
Compania Apa Târnavei Mari anunță locatarii de pe strada Viilor din Mediaș, ale căror imobile sunt alimentate de la rețeaua de apă de pe strada Hula Veche, că pentru a beneficia în continuare de servicul de alimentare cu apă potabilă este necesar să cupleze instalațiile interioare la rețeaua de apă nou realizată pe strada Viilor, până la data de 6 august. Rețeaua de apă de pe strada Hula Veche urmează să fie dezafectată în cursul lunii august 2021.
    Trimite prin e-mail