vineri, 25 iunie 2021

Publicat la 6/25/2021 10:42:00 a.m. de Anonim

Promoția 2021 la Auxila


86 elevi au absolvit anul acesta cursurile Școlii Postliceale Auxila Mediaș.

Absolvenţii promoţiei 2021 de la Şcoala Postliceală Auxila Mediaș și-au luat la revedere de la cursuri, profesori și colegi. Festivitatea de absolvire a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute pe terasa Hotelului Binder Bubi, în prezenţa deputatului Christine Thellmann, a managerului Spitalului Municipal Mediaș, Gheorghe Nicorici, a cadrelor didactice și a altor invitați.

Momente emoționate

Cei 86 absolvenți ai promoția 2021, de la specializările Asistent medical generalist și Asistent medical de farmacie, au avut parte de momente emoționante. Aceștia au răspuns prezent pentru ultima oară atunci când s-a strigat catalogul, au cântat imnul absolvenților și au depus jurământul.



„Este un an atipic, o promoție specială și în acest sens și festivitatea de premiere a fost specială. Pe lângă premierea șefului de promoție, am premiat și cel mai tânăr - în ghilimele - absolvent al școlii nostre. De asemenea, au fost premiați de către Auxila Akademie din Germania și elevii care au intrat în programul Apolo Plus, iar la absolvire vor lucra în Germania. În rest, da, au fost multe emoții, multe lacrimi am văzut. Ne bucurăm că am reușit să ducem la bun sfârșit în aceste condiții grele o nouă promoție de asistenți medicali. Au fost 70 de absolvenți la specializarea Asistent medical generalist și 16 la specializarea Asistent medical de farmacie“, a precizat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.

Premii pentru absolvenți

Un moment deosebit în cadrul festivității de absolvire a fost conferirea unei diplome de excelență pentru cel mai „tânăr“ și inimos absolvent, Maria Nistor, care a absolvit Școala Postliceală Auxila la vârsta de 68 ani.



Șef de promoție în acest an a fost Elena Teodora Gordiță. „Am avut chiar mari emoții, după cum probabil s-a și văzut. M-am străduit foarte mult ca să ajung aici, pentru că mi-a plăcut și am încercat să învăț în așa fel încât să reușesc. Vreau să devin asistent medical de farmacie cu drepturi depline, vreau să profesez în domeniul acesta. Am ajuns să fac asta într-un moment de spontaneitate, ca să spun așa. Nu am vrut fix aici, dar s-a întâmplat și chiar mi-a plăcut și chiar vreau să lucrez în acest domeniu. Au fost trei ani grei, dar au trecut repede, iar cu ajutorul profesorilor am reușit să ne descurcăm“, a explicat Elena Teodora Gordiță, șeful de promoție din acest an de la Școala Postliceală Auxila Mediaș. (Alex PÎNTEA)



    Trimite prin e-mail