vineri, 25 iunie 2021

Publicat la 6/25/2021 10:48:00 a.m. de Anonim

Pregătiri pentru festivalul medievalFestivalul „Mediaș, Cetate Medievală - Târg de Meșteșuguri Vii“ a ajuns anul acesta la ediția cu numărul XVII.

Manifestarea de tradiție se va desfășura în perioada 9-11 iulie, la Hanul Greweln. Programul evenimentului care se va întinde pe trei zile va fi unul diversificat. Acesta va cuprinde, printre altele, muzică medievală, ateliere meștelugărești, demonstrații ale ordinelor cavalerești, animație stradală și spectacole cu foc.

Înapoi în timp

Practic, Mediașul se va întoarce și anul acesta în timp, în epoca cavalerilor, a domniţelor şi a meşteşugarilor renumiţi pentru arta lor. „Primăria municipiului Mediaș, prin Direcția Cultură, Învățământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relații Publice și Relația cu ONG, a început pregătirile pentru ediția din acesta an a tradiționalului festival «Mediaș, Cetate Medievală - Târg de Meșteșuguri Vii». Manifestarea, aflată la cea de-a XVII-a ediție, va avea loc în perioada 9-11 iulie, la Hanul Greweln. Organizatorii au pregătit și de această dată un program variat, din care nu vor lipsi tradiționala paradă a costumelor, ateliere interactive, dansuri și muzică medievală, demonstrații de luptă, dar și multe alte surpriză. Ca și la ediția precedentă, ordine cavalerești din întreaga țară își vor așeza tabăra în zona de agrement Greweln, acolo unde se va desfășura și tradiționalul târg de meșteșuguri vii“, anunță Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș. (Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail