miercuri, 16 iunie 2021

Publicat la 6/16/2021 04:48:00 p.m. de Anonim

Nicolae Neagu: Revenirea la normalitate, un pas important pentru România, posibil doar prin efortul nostru comunCampania de vaccinare trebuie extinsă și în zonele unde rata de vaccinare este încă foarte scăzută, consideră senatorul liberal Nicolae Neagu.


"România a trecut cu bine de testul privind emiterea certificatului verde digital și interconectarea sistemului informatic la serverul blocului comunitar.

Începând cu 1 iulie 2021 va fi lansat, la nivel european, certificatul verde digital. Beneficiul major al acestui instrument digital este ca el ne va permite călătoriile în spațiul comunitar fără restricții, reducând considerabil timpul de așteptare în aeroporturi sau la alte puncte de trecere vamală.

Este un pas a cărui importanță nu trebuie neglijată, cu toții fiind dornici să avem mai multă  libertate de mișcare, însă ne dorim și mai mult, ca acest lucru să se desfășoare în condiții de siguranță pentru toată lumea.

Pentru a călători în siguranță, pentru a învinge pandemia și a reveni la normalitate în viața de zi cu zi, trebuie să lăsăm în urmă o pandemie care ne-a afectat pe toți și care a creat răni adânci în sufletele copiilor, dar și ale adulților. 

Marcați de criza mondială, pe care a provocat-o pandemia de coronavirus, trebuie să realizăm și să cântărim, acum, importanța și beneficiul de a fi sau nu vaccinat.  Până în acest moment, în România au fost vaccinate 4.245.251 persoane.

Campania de vaccinare din România a decurs foarte bine, de curând a început și vaccinarea pentru copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Românii își doresc revenirea la normalitate însă efortul trebuie să fie unul colectiv, și campania de vaccinare trebuie extinsă și în zonele unde rata de vaccinare este încă foarte scăzută.

Propunerile autorităților naționale au existat la fiecare pas, s-au găsit mereu soluții prin organizarea diverselor campanii, însă, există în continuare, diferențe majore între mediul urban și mediu rural care nu pot fi depășite fără efortul de echipă și fără promovarea vaccinării în mediul rural prin implicarea liderilor din comunitățile locale: medici, preoți, primari, prefecți.

Odată cu relaxarea măsurilor de restricție de la 1 iunie, oamenii s-au bucurat de noile oportunități de petrecere a timpului liber, și-au recăpătat optimismul și se bucură azi de întâlnirile cu familiile lor.  Datorită acestor măsuri putem călători, se pot organiza evenimente private, s-au redeschis restaurantele, teatrele și muzeele și în scurt timp vor urma și alte măsuri de relaxare de la 1 iulie și 1 august.

Oamenii își doresc revenirea la normalitate și este esențial să contribuim mai mult, prin puterea propriului exemplu, ca acest lucru să devină posibil în condiții de siguranță pentru toată lumea", a declarat Neagu.

    Trimite prin e-mail