miercuri, 16 iunie 2021

Publicat la 6/16/2021 03:17:00 p.m. de

Centru Comunitar Medico-Social la fosta școală de aviație

Primăria Mediaș a semnat încă un contract cu fonduri europene. Este vorba despre obiectivul de investiții Centru Comunitar Medico-Social. Acesta va fi amenajat în corpul „R“ de la fosta unitate militară de aviație. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 1 milion de euro. De la începutul acestui an, Primăria Mediaș a semnat contracte cu finanțare europeană în valoare de peste 30 milioane de euro. Acestea vizează construcția de locuințe sociale, a unui Centru Social Comunitar de Agrement și Sport pe strada Sticlei, reabilitarea drumului Ighișului, a școlii din satul aparținător, reabilitarea străzilor din centrul istoric, a Școlii Gimnaziale nr. 4, dar și construirea unui centru multifuncțional-educațional la fosta unitate militară de aviație.
 

La începutul acestei săptămâni a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții Centru Comunitar Medico-Social, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 9.1 Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.
„Am semnat un nou contract pe fonduri europene nerambursabile, care prevede în principal modernizarea corpului de clădire R de la fosta aviație. Obiectivul proiectului este de a sprijini comunitatea defavorizată din Mediaș prin înființarea unui Centru Comunitar Medico-Social prin care populația marginalizată să beneficieze de servicii educaționale, sociale, sprijin medical, psihologic și asistență juridică“, a precizat primarul Gheorghe Roman.
 
Paletă de servicii
 
Obiectivul proiectului este de a sprijinii comunitatea defavorizată din municipiul Mediaș. Acest lucru se va întâmpla prin înființarea unui centru medico-social, prin care populația marginalizată să beneficieze de servicii educaționale, sociale, sprijin medical, psihologic și asistență juridică. Obiectivul va fi atins prin reabilitarea unui imobil abandonat și transformarea lui într-un centru în care se vor dezvolta servicii la nivelul comunităților marginalizate aflate în risc de saracie şi excluziune socială care să beneficieze astfel de sprijin. Mai exact este vorba despre servicii medicale printr-un cabinet asistență medical comunitară, servicii sociale printr-un centru de zi pentru copii, servicii socio-medicale, de îngrijire la domiciliu persoane vârstnice și servicii de asistență juridică.
 
Investiție de 4,7 milioane lei 
 
Obiectivele specifice ale proiectului se referă la oprirea degradării, reabilitarea și modernizarea unei clădiri, respectiv regenerarea ei prin funcțiuni sociale, medicale, culturale și educaționale. Un alt obiectiv este furnizarea de servicii medico-sociale și juridice la nivelul comunității marginalizate din Mediaș, prin crearea unui centru medico-social cu două săli de clasă, o sală de activități, o sală de mese cu oficiu, un cabinet medical și un cabinet psihologic. Valoarea totală a proiectului este de 4,7 milioane de lei.
 
Locuințe sociale și centru de agrement
 
Municipiul Mediaș primește aproape 39 milioane de lei, pentru alte două obiective importante de investiții. Este vorba despre un proiect care vizează construirea de locuințe sociale colective, inclusiv utilități și amenajări exterioare și un loc de joacă pe strada Baia de Nisip. De asemenea, un alt proiect are ca destinație construirea unui Centru Social Comunitar de Agrement și Sport. Acesta va fi amenajat cu bani europeni pe strada Sticlei în zona sediului societății Transgaz. Cele două contracte au fost semnate în luna mai de către primarul Gheorghe Roman și Simion Crețu, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.
 
Investiții importante
 
De la începutul acestui an, Primăria Mediaș a semnat și alte contracte cu fonduri europene. Astfel, pe 18 martie, a fost semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea drumului Ighișului, dar și pentru construirea unui centru multifuncțional-educațional la fosta unitate militară de aviație. De asemenea, la începutul lunii martie, municipalitatea a semnat un contract în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, derulat de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Prin intermediul acestuia va fi reabilitată Școala Gimnazială din Ighișu Nou. Un alt contract semnat la jumătatea lunii februarie se referă la Piața Regele Ferdinand I, străzile din centrul istoric, dar și Școala Gimnazială nr. 4, care vor fi reabilitate și modernizate cu bani europeni. Proiectul câștigat de Primăria Mediaș are o valoare de 28,8 milioane de lei și este intitulat „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România-II“. 
„De la începutul acestui an am reușit să semnăm contracte pe fonduri europene de aproximativ 30 milioane de euro. Începem procedura de licitații și dacă totul decurge normal, proiectele pe care le-am semnat și care înseamnă investiții extrem de utile pentru municipiul Mediaș vor începe efectiv anul viitor“, mai spune primarul Gheorghe Roman.
    Trimite prin e-mail