miercuri, 16 iunie 2021

Publicat la 6/16/2021 03:02:00 p.m. de

Expoziție personală Romulus Boieriu

Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth din municipiul Mediaș găzduiește, până în data de 26 iunie, o expoziție realizată de Romulus Boieru. Acesta expune 70 lucrări de grafică și desen sub genericul „Mit și realitate

Expoziția de la bibliotecă este a doua personală pentru artistul medieșean, care a lansat totodată în ultimii ani și mai multe volume de poezie. 
„Am venit acasă pregătit să dăruiesc culturii orașului Mediaș, și nu numai, această expoziție. Mesajul pe care doresc să îl transmit eu este unul simplu. Dacă într-adevăr ești artist și vrei să dăruiești ceva, o faci pur și simplu, nu contează prin ce greutăți treci. Pentru lucrările din această expoziție am folosit hârtie specială, culori speciale. Am uzat de mitologia greacă, de mitologia romană, de cea egipteană, de religie, de domeniul fantasticului. Practic, am făcut o combinație astfel încât să rezulte «Mit și realitate», de unde și titlul expoziției. Expoziția va rămâne la bibliotecă pentru două săptămâni, până în data de 26 iunie. Am ales acest loc din dragostea de carte, pentru că eu biblioteca o numesc cartea cuvintelor tăinuite“, a explicat medieșeanul. (A.P.)
    Trimite prin e-mail