joi, 3 iunie 2021

Publicat la 6/03/2021 04:54:00 p.m. de

Au început înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș! Admiterea se face pe bază de concurs de dosare și interviu

Școala Postliceală Auxila oferă 130 locuri pentru cei care își doresc o carieră în domeniul medical. 

De la începutul lunii iunie,
Școala Postliceală Auxila Mediaș a demarat procesul de înscriere pentru anul școlar 2021-2022. Acesta va avea loc în perioada 1 iunie - 15 septembrie. Unitatea de învățământ oferă viitorilor săi elevi un număr de două specializări și anume „Asistent medical generalist“, respectiv „Asistent medical de farmacie“. Pentru ambele specializări, durata cursurilor este de trei ani.


La începutul acestei săptămâni s-a dat startul înscrierilor la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Pentru anul de învățământ care va începe în această toamnă, școala are în oferta sa educațională 100 locuri la specializarea „Asistent medical generalist“ și 30 locuri la specializarea „Asistent medical de farmacie“. Admiterea se va face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii este acela că au șansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire. 
„Trebuie să spunem că certificatele eliberate la absolvire sunt recunoscute internaţional. Plata taxei de școlarizare se face în 12 rate și acordăm reducere la taxa de școlarizare persoanelor care au 30 de ani împliniți. În ceea ce privește practica de specialitate, aceasta se face în cabinete, farmacii, clinici și spitale. De asemenea, avem încheiate parteneriate de practică cu posibilitatea angajării la absolvire“, a explicat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
Bază materială modernă
 
Școala Postliceală Auxila le oferă elevilor săi cabinete de nursing moderne, dotate de partenerii germani. De asemenea, aceasta dispune și de un cabinet farmacie. Acesta a fost realizat cu sprijinul companiei Romgaz și a lanțului de farmacii Apotheka. Prin intermediul acestor dotări, elevii pot efectua practica de specialitate la standarde internaționale și sunt mult mai bine pregătiți pentru cerințele pieței muncii din România și Germania. Practica de specialitate se face totodată la Spitalul Municipal Mediaș, la clinici și farmacii, precum și în Germania. Corpul profesoral este format din medici, farmaciști, profesori și asistenți medicali. În prezent, un număr de 304 elevi studiază la cele două specializări ale școlii, iar 86 vor absolvi în această vară.

Voluntariat pe perioada verii
 
Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș, desfășoară și anul acesta acțiuni de măsurare a stării de sănătate a populației. Astfel, cursanții școlii, însoțiți de cadre didactice, vor măsura gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea medieșenilor. Acțiunea de voluntariat a demarat la jumătatea lunii mai și va continua până la finalul lunii septembrie, în fiecare zi de joi, în intervalul orar 13.00-19.00. Cortul Auxila va fi prezent în zona centrală, dar și în toate cartierele orașului, precum și în satul aparținător Ighiș
u Nou.
    Trimite prin e-mail