luni, 24 mai 2021

Publicat la 5/24/2021 06:04:00 p.m. de Anonim

Mesajul senatorul PNL Sibiu, Neagu Nicolae, cu ocazia celor 146 ani de liberalism



Fondat oficial la 24 mai 1875, din viziunea unor oameni politici liberali de seamă precum: Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Alexandru G. Golescu. Ion Ghica și mulți alții, Partidul Național Liberal este cea mai veche formațiune politică din România.


Senatorul PNL Sibiu, Neagu Nicolae: „Liberalismul a fost ideologia pe care importanți lideri liberali au început atunci construcția României moderne. Contribuția majoră pe care a avut-o PNL de-a lungul istoriei, la reformarea și dezvoltarea societății românești, ne reamintește în această zi festivă de evenimente importante din istoria modernă a României: 1877 – Independența de Stat; 1881 – ridicarea României la rang de regat; 1918 – crearea României Mari , 1921 – reforma agrară, – 1923 – adoptarea Constituției.
Liberalii, au jucat mereu, un rol deosebit de important și au rămas până astăzi, pilonul esențial pentru reconstrucția unei țări moderne și europene, al cărei nivel de civilizație și prosperitate economică, să se reflecte în primul rând în bunăstarea oamenilor și a economiei naționale.
PNL este partidul care conduce România, în cea mai grea perioadă din ultimii 100 de ani. Acționând mereu, sub deviza formațiunii „Prin noi înșine” – liberalii au reușit să acționeze ferm, adoptând măsuri juste care să ofere sprijin, stabilitate și progres pentru dezvoltarea țării în momente de cumpănă, cum sunt cele prin care am trecut de la debutul pandemiei de coronavirus.
Liberalii, reprezintă și astăzi, în administrația locală și națională, cu profesionalism și cu aceeași motivație, alegătorii care le-au dat votul lor de încredere la alegerile locale și parlamentare din 2020.
Românii știu și văd acest lucru! Le mulțumim tuturor pentru încrederea acordată în procesul de reclădire al României ca țară modernă și europeană, cu o administrație digitalizată, cu instituții performante, cu o infrastructură dezvoltată și o economie puternică.
Rezultatele nu se lasă mult așteptate și astăzi, România înregistrează cea mai mare creștere economică trimestrială din UE, fapt care denotă corectitudinea măsurilor luate de Guvernul Cîțu din prima zi de investire.
Acesta este rolul pe care îl avem astăzi, dragi colegi liberali, de a munci în continuare, hotărâți și determinați, pentru a sprijini guvernul Cîțu în toate demersurile întreprinse pentru reconstrucția și modernizarea României. La mulți ani, PNL! La mulți ani, liberali!”.
    Trimite prin e-mail