joi, 13 mai 2021

Publicat la 5/13/2021 04:34:00 p.m. de

Christine Thellmann: „Am discutat despre marile proiecte ale Consiliului Județean Sibiu, cu accent pe cele de infrastructura rutieră și pe cele din zona Mediaș, dar și despre posibilitatea înființării/extinderii pistelor de biciclete“

Deputatul Christine Thellmann s-a întâlnit cu mai mulți primari din zona de nord, dar și cu președintele Consiliului Județean Sibiu. 


Dialogul constant cu primarii din zona de nord a județului Sibiu și vizitele în teritoriu reprezintă două dintre prioritățile asumate de către parlamentarul medieșean. Thellmann a avut în ultimele zile o serie de întâlniri cu mai mulți primari din zona de nord a județului Sibiu. Totodată, deputatul liberal a trecut pragul Consiliului Județean Sibiu, pentru a discuta cu președintele acestui for despre nevoia de reglementare în domeniul traseelor turistice.
 
Zilele trecute, deputatul Christine Thellmann a participat alături de ministrul Muncii, Raluca Turcan, la o întâlnire cu primarii din Biertan, Moșna și Agnita. Pe lângă problemele comune ridicate, un subiect important abordat a fost acela al inițiativele de reformă pe care le-a demarat sau urmează să le demareze Ministerul Muncii. „Întâlnirile între colegii liberali din administrația publică locală din județul Sibiu au devenit obișnuință în PNL Sibiu, iar prezența la aceste dialoguri a ministrului Muncii, Raluca Turcan, a președintei Consiliului Județean, Daniela Cîmpean și a administratorului public al județului, Adrian Bibu, reprezintă o garanție în plus cu privire la sprijinul pe care îl au primarii noștri. Am discutat cu primarul comunei Biertan, Mircea Dragomir, cu primarul din Agnita, Alin Schiau, și cu primarul din Moșna, Dumitru Nuțu, despre problemele comune, dar și despre inițiativele de reformă pe care le-a demarat sau urmează să le demareze Ministerul Muncii. De asemenea, am discutat, între altele, despre inițiativa Consiliului Județean Sibiu de susținere a vaccinării, un proiect pe care Daniela Cîmpean vrea să îl dezvolte în mediul rural sibian foarte curând.  Munca în echipă este cea care a consolidat încrederea de care se bucură PNL în județul Sibiu și m-am bucurat să constat din nou că tot ea este cea care va asigura performanța în viitor atât la nivel politic, cât și la nivelul administrațiilor locale“, a subliniat Christine Thellmann.
 
Vizită la Consiliul Județean Sibiu

 
Deputatul PNL a avut și o întâlnire cu Daniela Cîmpean, la sediul Consiliului Județean Sibiu. De această dată, subiectul a fost nevoia de reglementare în domeniul traseelor turistice, una din ce în ce mai acută, mai ales în zonele în care administrațiile publice fac eforturi de dezvoltare a ofertei turistice. Vizita a venit și în contextul în care Consiliul Județean Sibiu va demara proiectul pilot intitulat „Anii Drumeției“, ale cărui obiective sunt promovarea județului ca destinație atractivă pentru ecoturism, regenerarea infrastructurii de drumeție și valorificarea resursele naturale prin intermediul activităților non-intruzive, prietenoase cu mediul înconjurător. „Am discutat, de asemenea, despre marile proiecte ale Consiliului Județean Sibiu, cu accent pe cele de infrastructura rutieră și pe cele din zona Mediaș, dar și despre posibilitatea înființării/extinderii pistelor de biciclete. Consiliul Județean Sibiu are, din fericire, inițiative concrete în acest ultim domeniu, vizibile, am această convingere“, a mai menționat deputatul medieșean. 
Christine Thellmann | deputat PNL
 
„Județul Sibiu a intrat în «Anii Drumeției», acesta fiind punctul de la care a plecat dialogul pe care l-am avut cu președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean. Am discutat despre sprijinul pe care pot să-l acord în legiferarea unor reguli care să asigure, pe termen lung, siguranța pe trasee. Județul Sibiu și municipiile Sibiu și Mediaș au nu doar potențial, ci deja și un mare număr de practicanți de activități în aer liber față de care avem datoria asigurării condițiilor de siguranță și de aceea regulamentul la care lucrează Consiliul Județean este un demers îmbucurător, unul cu șanse de a deveni model de bune practici la nivel național.“
    Trimite prin e-mail