sâmbătă, 10 aprilie 2021

Publicat la 4/10/2021 12:00:00 p.m. de Anonim

Soluții online pentru șomeri



În perioada pandemiei, mulți angajați au rămas fără loc de muncă, ajungând șomeri. Conform Ministerului Muncii, în luna martie a anului precedent numărul total de șomeri înregistrați la noi în țară era de 250.882 (un procent de 2,88%), iar la final de an, în decembrie 2020, numărul persoanelor fără un loc de muncă se ridica la 296.051 (un procent de 3,38%). Astfel, mai multe platforme online vin în ajutorul acestora și le oferă soluții pentru găsirea unui job.


Prin câteva click-uri, puteți găsi jobul dorit

Platformele online sunt o soluție rapidă și avantajoasă pentru găsirea unui loc de muncă. Accesând platformele Lucrezdinnou.ro, DatAfara.ro și Undelucram.ro, puteți descoperi joburile disponibile din domeniul în care doriți să lucrați.

Lucrezdinnou.ro

Este o aplicație lansată de Coca-Cola HBC România, în parteneriat cu Asociația The Social Incubator. Utilizatorii beneficiază de 3 servicii oferite de către dezvoltatorii platformei: evaluarea competențelor, învățarea și consilierea pentru angajare. În secțiunea „Vreau să mă evaluez”, viitorii angajați pot parcurge teste de orientare în carieră, teste de personalitate, de creativitate și de limba engleză. Accesând „Vreau să învăț”, veți descoperi  o serie de filme scurte în care specialiști din diverse domenii vă explică faptul că o nouă mentalitate poate să vă ajute să vă reorientați și să fiți atrași de domenii noi în care ați putea să lucrați. În secțiunea „Vreau să mă angajez” se află o serie de locuri de muncă preluate de pe cele mai importante platforme cu acest specific. De asemena, specialiștii care se ocupă de Lucrezdinnou.ro vă oferă ajutorul pentru întocmirea CV-ului propriu.

DatAfară.ro

Platforma DatAfară.ro a fost dezvoltată cu scopul de a centraliza persoanele care se află acum în șomaj tehnic sau care și-au pierdut locul de munca din cauza pandemiei de COVID-19. „Oamenii își creează profilul, încarcă datele și sunt contactați de companii. Asta îi ajută să își găsească de muncă în domeniul lor, domeniul pe care-l selectează la crearea profilului”, explică Alex Iuonuț, reprezentantul site-ului. Pentru realizarea unui astfel de profil, viitorii angajați trebuie să răspundă la o serie de întrebări și să atașeze un CV și un profil de LinkedIn.

Undelucram.ro

Platforma Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online dedicată angajaților din România. Aceasta oferă suport în toate etapele de recrutare și de intervievare a candidaților. Primul pas pe care trebuie să-l urmeze utilizatorii  este cel de actualizare a CV-ului. „Un alt instrument foarte utilizat de candidații și angajații din platfoma noastră este Salariometrul. În baza informațiilor furnizate de către angajați despre pragurile lor salariale, algoritmul nostru te ajută să îți faci o idee asupra range-ului salarial pe care îl poți primi pe o anumită poziție”, declară Andra Pintican, Chief Marketing Officer în cadrul platformei.

Prin AJOFM

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă pe site-ul oficial o listă a locurilor de muncă vacante, dar și o serie de cursuri de formare profesională. De asemenea, pune la dispoziția publicului un număr unic de telefon – 021.444.0000, la care cetățenii pot suna pentru a obține informații suplimentare cu privire la șomajul tehnic, la facilitățile acordate prin prevederile Legii nr.19/2020 precum și prin prevederile OUG 92/2020. De luni până joi între orele 09:00 – 16:00 și vineri între 09:00 – 13:00, puteți telefona pentru obținerea informațiilor dorite. Sediul AJOFM din municipiul Sibiu se află pe strada Morilor, numărul 51A, iar numărul de telefon al acestei sucursale este 0269-210.882 

    Trimite prin e-mail