miercuri, 28 aprilie 2021

Publicat la 4/28/2021 06:35:00 p.m. de

Picnic transilvănean la o stână de lângă Laslea

Chiar și în aceste zile, marcate de restricțiile impuse pentru limitarea extinderii pandemiei de Covid-19, tot avem câteva activități propuse în județ. 


În a doua zi de Paște, luni 3 mai 2021, începând cu ora 14.00, are loc Marele picnic din Colinele Transilvaniei, organizat la Stâna de pe Coline din Florești, Laslea. Cu turma de oi și de căprițe prin preajmă, în cel mai curat aer al colinelor Transilvaniei, cei interesați vor petrece cu mic, cu mare, la marele picnic cu bucate tradiționale din satul Florești, aflat la 20 de minute depărtare de Sighișoara.
Pe 3 mai, organizatorii pun pături și ștergare colorate pe dealurile din jurul stânii și, la distanță unii față de alții, fac posibilă bucuria de a descoperi toate minunile pe care le oferă peisajul mirific.
 
Înscrieri, până la 1 mai
 
Fiecare participant, va primi, înainte de urcarea pe deal, traista cu merinde pentru picnic. După tot ospățul, se va porni într-o drumeție pe platoul de stejari din apropiere, unde un ghid vorbăreț vă va însoți și vă va povesti despre legendele zonei. Programul zilei de picnic se va închei cu o servire de ceai, cafea și desert tradițional, urmat de un foc de tabără și povești.
Numărul participanților la picnic este limitat. Participare: 80 lei/adult, 40 lei/copil (gratuit pentru copiii sub 5 ani). Înscrierile se fac până pe 1 Mai 2021 prin: Mesaj pe Whatsapp la numărul de telefon 0727.691.276 

Ouă uriașe și lumină sfântă în Muzeul Astra din Sibiu
 
Până atunci, copiii au întâlnire, de Paște, cu Iepurașul, la Sibiu. Pe aleile Muzeului Astra îi așteaptă mâine planșe carton sub formă de ouă uriașe, numai bune de pictat. Sub îndrumarea muzeografilor și pedagogilor din Muzeul ASTRA, ouăle ,,gigant” vor fi pictate cu motive tradiționale regăsite pe ouă încondeiate. În tot acest timp, muzeografii le vor oferi pictorilor de ocazie informații despre tehnica încondeierii ouălor, dar și despre folosirea culorilor naturale în acest proces și ce simbolizau desenele respective. Ca să încurajeze vizitatorii să se implice, cei de la muzeu am expus, prin mai multe gospodării, nu mai puțin de 16 ouă uriașe, pictate recent de copii care au participat la activitățile educaționale din muzeu.
 
Program la Biserica din Bezded
 
În Vinerea Mare, Muzeul în aer liber Dumbrava Sibiului va fi deschis publicului, spre vizitare, între orele 10.00 și 18.00. Toți iubitorii mișcării în aer liber și ai muzeului trebuie să știe că sâmbătă, 1 mai, instituția va fi închisă. Își va deschide din nou porțile duminică, 2 mai, între orele 11.00 și 18.00, urmând ca marți și miercuri programul intrării principale să fie între 8.00 și 18.00.
Biserica din Bezded va fi la dispoziția credincioșilor încă din Joia Mare, când va găzdui, la ora 9.30, Liturghia, iar apoi, la 18.00, Denia celor 12 Evanghelii. Tot la ora 18.00, în Vinerea Mare va avea loc Denia Prohodului. Cea mai mare slujbă a creștinătății ortodoxe, respective Slujba Învierii, urmată de Împărțirea Paștilor, va fi susținută sâmbătă, 1 mai, începând cu ora 23.00.
 
Slujba la Biserica de Lemn de pe Valea Avrigului

Dacă doriți să vă petreceți sărbătorile pascale în siguranță, în mijlocul naturii, vă anunțăm că zona turistică Valea Avrigului dispune încă de locuri libere de cazare. Cei care iubesc obiceiurile religioase și își doresc să participe la slujbele organizate de biserica ortodoxă au în apropiere, la câțiva pași, Biserica de Lemn de pe Valea Avrigului. Altfel, pot alege plimbări tematice şi popasuri cu poveşti, vizite la diverse atracţii turistice din zonă, trasee de biciclete şi echitaţie precum și trasee de drumeţie în munţii Făgăraş sau vizite în satele dimprejur, Săcădate şi Bradu.
 
 

    Trimite prin e-mail