miercuri, 21 aprilie 2021

Publicat la 4/21/2021 04:57:00 p.m. de

Peste 2,5 milioane de lei pentru agendele județului

Consiliul Județean Sibiu a deschis sesiunea de depunere a proiectelor pe agendele culturală și dezvoltare a comunității, sportivă, educațională și cea pentru tineret, în urma aprobării ghidurilor de finanțare.


Acestea pot fi consultate pe site-ul CJ Sibiu, www.cjsibiu.ro, la secțiunea „Acțiunile noastre“. Suma totală alocată din bugetul local al județului pentru susținerea acestor proiecte se ridică la 2.575.000 lei, cu 23 la sută mai mult decât în anul 2020, când au fost alocate 2 milioane lei.
 
Termene limită
 
Cei interesați pot depune proiecte la sediul instituției din Sibiu, strada General Gheorghe Magheru, nr. 14, respectiv la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat la parter, de luni până vineri: până pe 17 mai, ora 16, pentru agendele culturală și dezvoltare a comunității, educațională și cea pentru tineret, respectiv până pe 7 mai, ora 13.30, pentru agenda sportivă, atât pentru structuri publice, cât și pentru structurile private.
 
Alocări bugetare
 
În anul 2021, agendele județului sunt bugetate cu următoarele sume: 1.300.000 lei - Agenda Culturală și dezvoltare a  comunității, 875.000 lei - Agenda Sportivă, din care 725.000 lei pentru proiectele propuse de structurile de drept privat și 150.000 lei proiectele structurilor de drept public, 150.000 lei - Agenda Educațională, 250.000 lei - Agenda de și pentru Tineret
 
Priorități
 
Având în vedere că anul acesta și anul viitor sunt declarați Anii Drumeției, Consiliul Județean Sibiu susține și promovează proiecte care abordează activități în aer liber, ce pun în evidență valorile naturale și patrimoniul cultural al județului Sibiu.
„Menționăm că, pentru prima dată, Consiliul Județean Sibiu va finanța în cadrul Agendei educaționale proiecte derulate de către unitățile de învățământ din mediul rural și orașele mici, pentru ca elevii din aceste zone să beneficieze de activități extrașcolare care promovează drumeția și viața activă în natură. De asemenea, sunt încurajate proiectele care aduc împreună elevii din satele și orașele județului pentru a spori egalitate de șanse“, au subliniat reprezentanții instituției.
Și în acest an, toate proiectele depuse trebuie să țină cont de politica implementată la nivelul CJ Sibiu și a instituțiilor din subordine privind eliminarea plasticului de unică folosință în cadrul evenimentelor organizate. 
    Trimite prin e-mail