sâmbătă, 3 aprilie 2021

Publicat la 4/03/2021 10:27:00 a.m. de Anonim

Opt firme din județul Sibiu care intermediază contracte de muncă în străinătate au fost amendate de ITM SibiuInspectorii de muncă au amendat opt firme care plasează forţă de muncă în străinătate, cu suma de 21.000 lei, în special pentru nereguli privind contractele cu beneficiarii, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu.


"Pentru a verifica situaţia cetăţenilor români care doresc să muncească în străinătate, în perioada 8 - 24 martie s-a desfăşurat, la iniţiativa Inspecţiei Muncii, Campania naţională pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare a persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare forţă de muncă în străinătate, a căror activitate este reglementată de Legea nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate. (...) În cadrul campaniei, inspectorii de muncă din cadrul ITM Sibiu au verificat 46 de agenţi de plasare forţă de muncă din judeţul Sibiu. Ca urmare a deficienţelor constatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 amenzi în cuantum de 21.000 lei, 5 avertismente şi au fost dispuse 21 măsuri pentru remedierea deficienţelor", se precizează în comunicatul ITM Sibiu.


Potrivit sursei citate, deficienţele identificate şi sancţionate de inspectorii de muncă au fost: neîncheierea contractului de mediere cu solicitanţii locurilor de muncă în străinătate, lipsa clauzelor care definesc structura contractului de mediere, nepăstrarea la sediul agentului de plasare forţă de muncă a contractului individual semnat de către părţi şi nepunerea la dispoziţia persoanei mediate a contractului de muncă tradus în limba statului unde se va angaja, anterior plecării acestuia în statul respectiv. 
    Trimite prin e-mail