miercuri, 7 aprilie 2021

Publicat la 4/07/2021 06:08:00 p.m. de Anonim

Nicolae Neagu: Cadrele medicale reprezintă una dintre cele mai nobile meserii

Senatorul sibian Nicolae Neagu le-a transmis un mesaj de apreciere cadrelor medicale, astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

"Ziua Mondială a Sănătății, celebrată în fiecare an pe data de 7 aprilie, marchează și ziua în care a fost înființață Organizația Mondială a Sănătății (OMS). "Pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă" este tematica de anul acesta a Zilei Mondiale a Sănătății. Cuvintele reflectă mai mult ca oricând, abordarea pe care suntem datori să o avem, pentru a construi împreună, prin efort comun acea lume pe care ne-o dorim cu toții "mai sigură, mai echitabilă și mai sănătoasă".

La acest îndemn trebuie să medităm și să acționăm, prin campanii care să diminueze decalajele și inechitățile și să creeze un acces mai facil la servicii medicale de calitate. OMS solicită tuturor țărilor implicarea urgentă în campanii și acțiuni concrete care să urmărească eliminarea inechităților în domeniul sănătății și cu precădere, acolo unde, există categorii vulnerabile, unde oamenii trăiesc în sărăcie, în condiții nefavorabile, unde accesul la servicii medicale de calitate lipsește și oamenii sunt mult mai expuși la boli.

Sănătatea este un drept fundamental al omului, fără deosebire de rasă, religie, condiție socială, economică sau convingeri politice și este esențială pentru fiecare dintre noi, pentru a ne bucura de viață și a privi cu optimism viitorul pe care dorim să-l construim. Lupta pe care o ducem împotriva unui virus care ne-a schimbat radical viața ne-a făcut să îi prețuim și să îi apreciem mai mult pe cei care se îngrijesc zilnic de sănătatea noastră.

Cadrele medicale reprezintă una dintre cele mai nobile meserii. Sunt pilonul de rezistență care, astăzi, ne ajută să trecem cu bine de una dintre cele mai mari crize sanitare ale omenirii. Fiecare dintre aceștia are un rol vital și duce o responsabilitate inegalabilă în însănătoșirea și salvarea oamenilor.

În această zi importantă, le urez ”La mulți ani!” tuturor cadrelor din sistemul sanitar, care muncesc cu profesionalism și fără oprire și le transmit în special respectul, aprecierea și mulțumirile mele pentru eforturile depuse în ultimul an.

Este greu pentru noi toți, însă prin efortul comun vom reuși să depășim cu bine criza sanitară și ne vom bucura să revenim la o viața normală alături de cei dragi!

La mulți ani, salvatorilor!" este mesajul senatorului PNL Nicolae Neagu.

    Trimite prin e-mail