miercuri, 7 aprilie 2021

Publicat la 4/07/2021 06:32:00 p.m. de

Medieșenii sunt invitați să vină în sprijinul copiilor diagnosticați cu autism

Iubitorii sportului sunt chemați să sprijine copiii cu autism din zona de nord a județului, prin intermediul Asociației Sântul Casian din Mediaș.


Mai mulți terapeuți
 
Până pe 18 aprilie, ora 23,50, este deschisă o licitație cu tricouri care poartă semnături ale unor importanți oameni ai sportului românesc, între care Gheorghe Hagi, Cristina Neagu sau Helmut Duckadam.
Alege să sprijini, împreună cu noi, «Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist - Sfântul Casian», printr-o donație, pentru a-i ajuta să continue terapia gratuită în această perioadă grea de pandemie. Din păcate, mai sunt alți 9 copilași pe lista de așteptare, care au nevoie de terapie pentru recuperare. Deoarece Asociația nu are suficienți bani pentru a putea angaja mai mulți terapeuți, acești copilași pierd timp prețios din terapia necesară dezvoltării lor. Această asociație a fost înființată de mai mulți părinți a unor copii diagnosticați cu autism, copii speciali așa cum îi numim noi. Știu că în sufletul oricăruia dintre noi trăiește un suflet de copil și știu că împreună putem să le oferim sprijinul nostru. Dacă și tu îți dorești să fii alături de noi, să sprijinim acești copii minunați, cu cât se poate de puțin, vă rugăm să vă alăturați campaniei «O rază de soare în Autism»“, transmit inițiatorii campaniei.
 
Campanie
 
Vânzarea de obiecte semnate de sportivii României și nu numai a fost deschisă vineri 2 aprilie, de Ziua Internațională a conștientizării autismului. „Prin intermediul acestei campanii, dorim să ajutăm copiii diagnosticați cu autism, din zona de Nord a județului Sibiu. Viitorul copiilor este în mâinile noastre, iar aceasta este o mare responsabilitate. Alege să cumperi un tricou, semnat de idolul tău din lumea sportului și, în același timp, să oferi șansa unui copil cu autism la o viață normală (…). În cazul în care sunteți interesați de obiectele supuse licitației, vă rugăm să vă înscrieți în grup, iar apoi să scrieți un comentariu cu suma licitată în dreptul obiectului dorit. Pentru detalii suplimentare sunați la numărul de telefon: 0745562541 (persoană de contact: Adrian Barna). Vă mulțumim!“, se arată pe grupul de facebook „Sfântul Casian Medias Asociatie“.
Prima parte a licitației se va încheia duminică 18 aprilie, ora 23.50. Obiectele care nu s-au licitat în prima parte, vor continua licitația până la o dată anunțată ulterior.
ADRIAN IOAN BARNA | directorul executiv Asociația „Sf. Casian“
 
„Pentru a se recupera un copil cu autism, este nevoie în primul rând ca el să fie diagnosticat cât mai devreme, iar apoi sunt necesare multe resurse: bani, efort, răbdare, informații, specialiști bine instruiți, materiale, timp și desigur, capacitatea copilului de a accepta un program structurat și susținut care îl va stimula permanent și îl va motiva să își atingă potențialul maxim și chiar să se autodepășească. Din păcate, pentru toate aceste lucruri este nevoie de bani, iar dvs. vă puteți aduce aportul printr-o donație, în speranța de a le oferi copiilor o șansă la o viață normală.“
Asociația „Sfântul Casian“ oferă servicii de terapie pentru un număr de 17 copii, iar alți nouă copii sunt pe lista de așteptare. 
    Trimite prin e-mail