joi, 8 aprilie 2021

Publicat la 4/08/2021 03:53:00 p.m. de

Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor:


„Sărbătoarea etniei romilor din România îmi oferă prilejul de a transmite salutul meu și urări de sănătate tuturor membrilor comunității rome din țara noastră.
În această perioadă extrem de complicată pe care o traversăm, marcată de efectele grave generate de pandemia de COVID-19, prețuirea contribuției fiecăruia la binele comun şi solidaritatea socială reprezintă elementele care ne pot ajuta să depășim dificultățile cu care ne confruntăm.
În acest context, celebrările unor evenimente importante, cum este și Ziua Internațională a Romilor, sunt momente în care reafirmăm ceea ce ne unește și ne îmbogățește spiritual, ceea ce ne insuflă energia și motivația de a ne construi împreună viitorul.
O societate tolerantă și deschisă are la bază nu doar proiectele de dezvoltare pe care ni le asumăm, ci și capacitatea noastră de a respinge discursul urii și de a condamna cu fermitate orice manifestări rasiste și xenofobe.
Avem responsabilitatea, autorități și cetățeni deopotrivă, de a fructifica valorile incluziunii, de a promova și a acționa în spiritul respectului față de celălalt, de a construi o societate în care fiecare persoană, indiferent de etnie, să fie acceptată și tratată cu demnitate.
La mulți ani membrilor comunității rome din România!“

    Trimite prin e-mail