marți, 6 aprilie 2021

Publicat la 4/06/2021 02:52:00 p.m. de

Cum au ratat protestatarii din Mediaș momentul intonării imnului României în parcul din Vitrometan

La o săptămână de la protestele înregistrate la Mediaș, dar și-n mai multe orașe ale țării, facem cunoscute imagini și situații înregistrate atunci pe rețele de socializare. 
 

Așadar, câteva sute de medieșeni au protestat, săptămâna trecută, în fața clădirii Primăriei.
Oamenii au mărșăluit apoi până în Vitrometan, revoltați că trebuie să poarte mască, supărați pe restricțiile impuse de autorități. Par adepții unui curent bine direcționat pe rețelele de socializare, care a prins în general la „bombardieri, la oameni cu mușchi“, cum spunea unul dintre protestatari, dar și la admiratorii acestora. Proteste cu acest gen de oameni au fost înregistrate în mai multe orașe, îngrozind o țară întreagă. Oamenii nu au părut a avea solicitări clare, soluții, ei au vrut doar să nu mai fie reguli impuse. Cel puțin nu ale autorităților de acum. Protestele s-au stins, mai ales după ratarea din week-end, din Capitală, unde s-au strâns câteva sute de oameni, la un eveniment la care era anunțată prezența a 100.000 de protestatari.        
 
În Vitro
 
Pentru a înțelege mai bine cine a protestat la Mediaș, redăm un pasaj dintr-un live pe facebook, de pe contul unui tânăr fericit că a reușit să scoată 500 de oameni la protest, prin mesajele sale.

Secvență așadar în preajma parcului din cartierul Vitrometan, într-un live pe Facebook, pe contul tânărului care chema oameni la proteste împotriva măsurilor de protecție privind răspândirea pandemiei de coronavirus: 

(voce) Jandarmii sunt cu noi, ne susține, ne îndrumă. Sunt niște oameni care s-au alăturat nouă, foarte… chiar îmi place cum sunt tratat, adică la modul serios vorbesc 
(se îndreaptă spre grupul de jandarmi): pot să vă arăt nu? îmi dați voie...
(filmează jandarmii). Chiar îmi place cum m-au tratat, adică cum noi suntem pașnici, așa au fost și dânșii pașnici, cu foarte mult respect și… chiar ne-au și-ndrumat, adică pe unde să o luăm, să nu avem riscuri de… na, accidente sau alte chestii…
(la un moment dat îi îndeamnă pe cei de la protest să cânte imnul României): Bă frate, toată lumea zice să cântăm imnul, pe live…. 
(începe să cânte) Deșteaptă-te Române, din somnul cel de moarte, la care te-adânciră, barbarii de tirani, barbarii de tirani... Acum ori niciodată… …ieșteți altă soartă 
(se aude un râset) mamă, nu mai pot de voce – se-adânciră… zi tăi dușmani, și cruzii tăi dușmani 
(protestatarii nu par să știe nici prima strofă, cel cu live-ul cântă singur, apoi se scuză): eu nu mai am voce frate, am strigat toată noaptea am strigat, am urlat într-una, serios de n-am urlat toată noaptea…

sursa video: https://www.facebook.com/david.pojoni.718

Reamintim că Jandarmeria Sibiu a dat 64 de amenzi, la protestele de la începutul săptămânii trecute. „În urma desfășurării protestelor din perioada 29-31 martie a.c., în municipiul Mediaș, vă comunicăm faptul că au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.300 lei, pentru desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea deplasării/circulației, nerespectarea măsurilor de protecție sanitară, participarea la adunări publice interzise“, a declarat Lt. Floriana Picioiu, Ofițer informare, relații publice și cu publicul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Sibiu.


    Trimite prin e-mail