marți, 6 aprilie 2021

Publicat la 4/06/2021 02:39:00 p.m. de

Când se dă startul sezonului de nunți în 2021? Organizatorii au anunțat condițiile

Nunțile din pandemie s-au tot amânat, iar oamenii încă speră să se găsească o soluție pentru ca anul acesta să poată să se căsătorească.

 
Pandemia a năruit visele tinerilor îndrăgostiți care au dorit să se căsătorească. Aproximativ 70% dintre cuplurile care au dorit să se căsătorească în ultimul an, au fost nevoiți să amâne evenimentul. Restul au organizat niște ceremonii mici, doar cu familia.
Tinerii încă nu își pierd speranța și dorescă să își organizeze nunțiile anul acesta sau în 2022. Asociația Furnizorilor din Industria Nunților propune testarea tuturor invitaților înainte de a întră în restaurante, iar în acest mod s-ar putea organiza evenimentele mult dorite de tineri.
 
Sunt trei scenarii propuse Guvernului pentru organizarea evenimentelor, verde, galben și roșu, în funcție de situația epidemiologică. 
„Dacă vorbim de scenariul roșu, cum e acum, propunerea noastră e că nunțile să poată avea loc după 15 mai, în situațiile în care toți participanții sunt într-una din cele trei categorii: sunt vaccinați, au trecut prin Covid sau sunt dispuși să facă teste”, a spus Alin Caraman, președinte AFIN, potrivit Digi24.
Avem în jur de 100 de nunți, spre deosebire de 2019, când aveam 200. Ar începe pe 15 mai. Distanță o putem rezolva, să păstrăm 2 metri între mese, ringurile vor rămâne mult mai largi. N-o să mai putem face cu același număr. Cu siguranță vor fi mai mici evenimentele. De obicei mai creșteam prețurile, în funcție de economie, dar a rămas totul la fel și am făcut și reduceri, de la 10 la 20%”, a spus Adina Dănescu, patron de săli de evenimente.
 
Premierul Florin Cîțu a spus că se discută despre o revenire la normalitate pentru evenimentele de familie, precum nunțile și botezurile, după 1 iunie.
    Trimite prin e-mail