marți, 23 martie 2021

Publicat la 3/23/2021 12:27:00 p.m. de

Să ne cinstim eroii: veterani felicitați la 98 de ani!

Nicolae Hurezeanu și Susana Zikeli, doi dintre cei mai vârstnici locuitori ai Mediașului, stau pe aceeași stradă și au împlinit venerabila vârstă de 98 ani.


Veteranul de război Nicolae Hurezeanu și Susana Zikeli, deportată în Rusia după al Doilea Război Mondial, au avut parte, zilele trecute, de o surprizăAu fost vizitați de primarul Gheorghe Roman, istoricul Dan Ramf, precum și de reprezentanți ai Unității Militare 01810 și ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război filiala Sibiu. Cei doi vârstnici au primit câte un cadou din partea municipalității, dar și un ajutor financiar aprobat de Consiliul Local.
 
Deportați în Rusia
 
Nicolae Hurezeanu și Susana Zikeli locuiesc pe aceeași stradă din Mediaș, iar destinul lor a fost unul comun. Cei doi medieșeni au fost deportați în Rusia imediat după al Doilea Război Mondial, iar colonelul în retragere Nicolae Hurezeanu a petrecut patru ani dureroși în lagărele sovietice din Siberia.
„Am petrecut la Mediaș momente de înaltă trăire sufletească! Veteranul de război colonel în retragerere Nicolae Hurezeanu a împlinit venerabila vârstă de 98 de ani. Doamna Susana Zickeli, deportată, după cel de-al Doilea Război Mondial, în lagărele de muncă sovietice, a împlinit aceeași frumoasă vârstă! Primarul municipiului Mediaș, prezent alături de noi, a oferit celor doi venerabili făuritori de istorie, din partea Primăriei Mediaș, pe lângă substanțiale ajutoare materiale și financiare, soluții optime și sprijin pentru tranzitarea crizei pandemice. Ne-am bucurat să-l avem alături de noi și pe reprezentantul camarazilor din Unitatea Militară 01810 din garnizoana Mediaș. Mulțumim AMVVD Sibiu pentru participarea la aceste frumoase aniversări! Domnul colonel în rezervă Marius Popența ne-a oferit o veritabilă lecție de istorie!“ a declarat Dan Ramf.
 
Ajutor financiar
 
Consiliul Local Mediaș s-a întrunit, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei ședințe extraordinare. Pe ordinea de zi 
au figurat un număr de cinci proiecte de hotărâre. Printre acestea s-a numărat un proiect privind acordarea unui ajutor material pentru veteranii de război din municipiul Mediaș. Este vorba despre acordarea unui sprijin financiar în valoare de 1.000 de lei anual. 
„În atenția autorităților administrației publice locale de la nivelul municipiului Mediaș se află în permanență respectul și deosebita considerație pentru toți vârstnicii din comunitate și în special pentru veteranii care au luptat pentru țară în cele două conflagrații mondiale. În acest sens, s-a propus stabilirea unei măsuri de suport și sprijin pentru persoanele care au calitatea de veteran de război, în concordanță cu nevoile sociale identificate. Sumele necesare acordării acestei măsuri de suport și sprijin vor fi prevăzute în bugetul Direcției de Asistență Socială“, se arată în documentația care a însoțit proiectul de hotărâre.

 Proiectul a primit vot favorabil din partea consilierilor locali.

    Trimite prin e-mail