marți, 16 martie 2021

Publicat la 3/16/2021 03:49:00 p.m. de

Mihai Teja: „Trebuie să dăm mai mult ca să câștigăm meciurile“

Cu moralul „la subsol“, Gaz Metan joacă duminică în deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Formația lui Mihai Teja a ajuns la cinci eșecuri consecutive în campionat și se afundă tot mai mult în subsolul clasamentului Ligii I. 


MIHAI TEJA | antrenor Gaz Metan
 
„Trebuie să fim încrezători, să mergem mai departe și să facem ceva să ieșim din această stare. Soluția suntem tot noi, jucătorii și cu staff-ul tehnic, trebuie să facem ceva în zilele următoare, să vedem cum putem să câștigăm meciurile. Nu o să vină nimeni să îmi spună ce să fac sau să mă ajute. Tot eu trebuie să mă ridic, să merg mai departe, să fiu mai bun. Fiecare perioadă grea trebuie să te facă mai puternic. Trebuie să dăm mai mult ca să câștigăm meciurile.“
În etapa trecută, după o primă repriză încheiată cu scor alb, Gaz Metan a primit două goluri în 12 minute în debutul actului secund, ambele pe fondul unor greșeli în defensivă. Alb-negrii nu au mai avut apoi forța de a reveni, mai ales că în finalul jocului au evoluat în inferioritate numerică după eliminarea lui Nasser Chamed.

Cu Universitatea
 
Gaz Metan a avut prima ocazie a partidei cu Universitatea Craiova în minutul 2, atunci când Nasser Chamed a șutat cu stângul din marginea careului de 16 metri, iar mingea a lovit bara din stânga porții. La poarta cealaltă, șutul lui Nicușor Bancu din minutul 6 a trecut peste poarta lui Răzvan Pleșca. După o jumătate de oră de joc, Marius Constantin a înscris cu o lovitură de cap, dar jocul fusese oprit din cauză că fundașul Craiovei l-a faultat în atac pe Ionuț Larie.
 
Greșeli în apărare
 
Universitatea Craiova a deschis scorul la patru minute de la reluarea jocului, după o nouă greșeală în defensiva Gazului. Mingea a ajuns la Andrei Ivan în zona punctului cu var, iar acesta a șutat și a înscris. În minutul 60, s-a făcut 2-0 pentru olteni, după ce Andrei Ivan a pătruns în partea dreaptă, a centrat iar Cicîldău a pus latul și a marcat. Peste alte trei minute, Gaz Metan a avut șansa de a reduce din avantajul oaspeților, dar lovitura de cap a lui Adama Sarr după un corner a trecut foarte puțin pe lângă stâlpul din stânga la porții adverse. În minutul 79, alb-negrii au rămas în zece oameni, după ce Nasser Chamed a văzut cartonașul roșu pentru un gest nesportiv la adresa lui Camara.
 
Soluția e la noi
 
Tehnicianul Gazului Metan nu și-a ascuns supărarea după un nou eșec al formației sale. Mihai Teja a explicat că echipa sa trebuie să schimbe ceva, să se ridice, să fie mai bună și să înceapă să câștige puncte. „Normal, sunt supărat pe noi. Toți suntem de vină atunci când pierdem meciul. Craiova a fost mult mai bună, în special în a doua repriză, când au intrat mai determinați, mai dornici să câștige acest meci. Nu am putut să rezistăm, am făcut din nou greșeli individuale. Jocul ar fi fost diferit dacă am fi marcat la ocazia din primele minute. La fel și la meciul cu Steaua, când jucăm cu echipele mari, cu loturi puternice, trebuie să dai gol când ai și jumătate de ocazie. Altfel, e greu să reziști 95 de minute, să nu primești gol. Noi ne-am pierdut în repriza a doua. Cei de la Craiova au accelerat puțin și am primit două goluri“, a comentat Teja.
 
Gaz Metan 2 - debut cu dreptul
 
Echipa secundă a Gazului Metan a disputat, vinerea trecută, primul meci oficial din 2021. Alb-negrii au întâlnit, la Copșa Mică, FC Hermannstadt 2, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul 11 a Seriei a 7-a din Liga 3. 
Gaz Metan a evoluat în formula: Albert Popa, Ismail Kanda, Daniel Pop, Bogdan Jica, Tudor Oltean, Cristian Avram, Carlo Danciu, Dragoș Iancu, Gabriel Plumbuitu, Paul Costea și Luis Nițu. 

Alb-negrii au controlat ostilitățile în teren, însă nu au găsit drumul spre gol în prima repriză, încheiată cu scor alb. Lucrurile au mers în aceeași direcție și în repriza a doua, cu Gaz Metan la timona jocului. Golurile au venit în ultimul sfert de oră. Atacantul Alin Moldovan, jucător introdus după pauză, a deschis scorul în minutul 75, iar apoi același jucător a făcut dubla peste doar trei minute și a stabilit scorul final al întâlnirii.
„După o pauză de 4 luni, în care nu am avut meciuri oficiale, am întâlnit o echipă diferită față de meciul tur. De data aceasta, la ei s-au regăsit și componenți ai primei echipe a lui Hermannstadt. Cu toate acestea, jucătorii noștri au arătat determinare, putere de luptă și o mentalitate de învingători. Noi am controlat meciul din primul până în ultimul minut, pe un teren foarte dificil, unde nu putem avea o circulație rapidă a mingii. Concluzionând, a fost o victorie meritată pe un fond bun de joc, deși am făcut și mici greșeli. Felicităm jucătorii pentru cele 3 puncte și determinare“, a declarat antrenorul principal Nuno Claro.


    Trimite prin e-mail