joi, 4 martie 2021

Publicat la 3/04/2021 10:28:00 a.m. de

Apel la spiritul civic pentru păstrarea curățeniei

Primăria comunei Axente Sever face apel la întreaga comunitate să mențină curățenia din spațiile publice.

 
În această perioadă, se desfăşoară în mod constant acţiuni de curăţenie şi igienizare a domeniului public în Axente Sever, Agârbiciu şi Şoala. De asemenea, operatorul de salubritate SC Eco Sal SA Mediaş ridică alternativ deşeurile menajere și pe cele reciclabile de la persoanele fizice şi de la agenţii economici în fiecare săptămână.
 
Gunoaiele nu au ce căuta pe domeniul public
 
„Cu toţii ne dorim să avem o comună frumoasă şi curată, însă, pentru acest lucru, avem datoria civică de a menţine curăţenia din spaţiile publice, fie că este vorba despre instituţii publice, agenţi economici sau fiecare cetăţean al comunei.
Vă reamintim faptul că este interzisă depozitarea deşeurilor menajere pe domeniul public, al materialelor rezultate din construcţii, al deşeurilor voluminoase etc. Primăria comunei Axente Sever depune un efort considerabil atât pentru a păstra curăţenia, cât şi pentru a achita plata pentru ridicarea gunoiului menajer şi reciclabil, deoarece sumele necesare nu sunt acoperite integral prin încasarea taxei pentru salubritate. Prin urmare, este nevoie şi de implicare din partea cetăţenilor pentru a avea o comună frumoasă şi curată, deoarece întreţinem această curăţenie în primul rând pentru confortul fiecăruia dintre noi.
Persoanele fizice sau juridice care nu respectă aceste prevederi vor fi sancţionate conform prevederilor stabilite prin art. 10 alin. e) din HCL nr. 15/2017. Potrivit acestora, constituie contravenţie săvârşirea de către persoanelor fizice sau juridice a următoarelor fapte: «abandonarea pe domeniul public a deşeurilor, materialelor de construcţii, aparatelor de orice fel şi a utilajelor defecte, tonetelor sau chioşcurilor, construcţiilor metalice, caroseriilor sau autovehiculelor degradate sau dezmembrate»“, au precizat reprezentanții Primăriei.
 
Plouă cu amenzi
 
Având în vedere că se depun toate eforturile necesare din partea administraţiei publice locale pentru păstrarea curăţeniei şi se asigură serviciul de ridicare al deşeurilor de la populaţie şi agenţii economici săptămânal, nu vor fi tolerate acţiunile persoanelor care depozitează gunoiul pe domeniul public şi se vor aplica amenzi contravenţionale. „Pe această cale, facem un apel la spiritul civic al tuturor cetăţenilor din comună şi vă rugăm să semnalaţi astfel de cazuri, pentru ca persoanele responsabile să fie amendate“, au mai transmis reprezentanții Primăriei. (A. L.)
    Trimite prin e-mail