miercuri, 10 martie 2021

Publicat la 3/10/2021 07:28:00 a.m. de Anonim

Adeverință de vaccinare anti-COVID, disponibilă online! De unde poți să descarci documentul?Adeverința de vaccinare anti-COVID va fi disponibilă online, începând de săptămâna viitoare. Doar oamenii care și-au făcut și rapelul pot descărca adeverința.

Adeverința de vaccinare anti-COVID-19 va fi disponibilă online, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Românii care s-au imunizat pot să își descarce adeverința online începând cu săptămâna viitoare.

Adeverința va fi disponibilă pentru toate persoanele care au primit ambele doze de vaccin, iar documentul va putea fi descărcat de pe Registrul electronic național al vaccinărilor.

„Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor.

Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință", a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă în timpul conferinţei de presă de ieri.

Adeverinţa online de vaccinare se poate obţine de la adulti.renv.ro. Utilizatorul trebuie să apese pe butonul „OBŢINEŢI ADEVERINŢA ELECTRONICĂ DE VACCINARE".

Ca să poți descărca documentul online trebuie să fii de acord cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal. Utilizatorul trebuie să se autentifice, iar acest lucru se face prin completarea unor câmpuri: CNP și numărul de telefon. La final, utilizatorul va primi un cod de siguranță prin SMS, iar apoi va fi disponibilă adeverința de vaccinare.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a spus că înscrierile din etapa a III-a vor fi disponibile doar pentru personele din localitățile care au rata de infectare cu COVID-19 mai mare de 4,5 la mie: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timișoara, Baia Mare și Giurgiu. El a afirmat că numărul de centre care urmează să fie deschise va fi variabil, în funcţie de spaţiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu şi de resursa umană.

„De ce am ales această rată? Noi ne dorim ca de la 4,5 la mie să intervenim medical prin vaccinare pentru a preveni intrarea în carantină a localității respective", a declarat Gheorghiţă.

    Trimite prin e-mail