joi, 25 februarie 2021

Publicat la 2/25/2021 03:06:00 p.m. de Anonim

Un medieșean a reușit să "pună pe jar" pompierii și forțele de ordine


Un medieșean a dat foc unui microbuz și a încercat să spargă o societate comercială.

Un microbuz și acoperișul unui depozit de fructe au ars la Mediaș. S-a întâmplat luni dimineața, pe strada Aurel Vlaicu. Focul a fost pus de un bărbat în vârstă de 28 ani, din municipiul de pe Târnava Mare. Acesta a fost reținut de polițiști, iar cercetările au stabilit că la scurt timp după comiterea faptei, piromanul a încercat să dea și o spargere la un chioșc din Piața Corneliu Coposu. Bărbatul a ajuns în arest.

 


În cursul nopții de duminică spre luni, pompierii militari ai Secției Mediaș au fost solicitați să intervină de urgență pe strada Aurel Vlaicu. Solicitarea a vizat localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta generalizat la un microbuz staționat și acoperișul unui depozit de fructe aflat în imediata apropiere. „La fața locului s-au mobilizat prompt 18 pompieri militari cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 echipaj SMURD. La sosirea forțelor incendiul care a pornit de la microbuzul staționat s-a propagat violent din cauza vântului la întreg acoperișul depozitului. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite de către pompierii militari înlăturându-se pericolul de extindere la casele din vecinătăți. A ars acoperișul depozitului în întregime pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați și microbuzul. A fost, de asemenea, deteriorat interiorul depozitului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul unei acțiuni intenționate”, a precizat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Sibiu.

 Pagubă de 25.000 euro

Autoritățile au stabilit că incendiul de pe strada Aurel Vlaicu a fost provocat de un medieșean în vârstă de 28 de ani. În cursul zilei de luni, bărbatul a fost reținut de polițiști și a fost dus la fața locului pentru reconstituirea faptei comise. Ulterior, acesta a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii medieșeni. „La data de 22 februarie, în jurul orei 02.30, Poliția municipiului Mediaș a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Pădurii din municipiu a izbucnit un incendiu la un autoturism, incendiu care s-a extins la acoperișul unui imobil de pe strada Aurel Vlaicu, acestea arzând în totalitate. Prejudiciul a fost estimat la suma de 25.000 de euro, autoturismul și imobilul în cauză aparținând aceleiași persoane. Din primele cercetări efectuate la fața locului de către polițiști și pompieri, s-a concluzionat faptul că incendiul ar fi fost provocat intenționat, prin folosirea unei surse de aprindere asupra autoturismului“, arată Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

A ajuns în arest

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii medieșeni, în aceeași zi, în jurul orei 06.00, s-a reușit identificarea presupusului autor al faptei, un tânăr medieșean în vârstă de 28 de ani. Totodată, pe parcursul cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, doar cu puțin timp înainte, în jurul orei 05.00, aceeași persoană ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-un chioșc din Piața Corneliu Coposu din municipiul Mediaș. „În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de distrugere, respectiv tentativă la furt calificat, iar față de medieșean s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță. Acesta urmează a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările continuă la nivelul Poliției municipiului Mediaș în scopul identificării și documentării  întregii activități infracționale a persoanei în cauză. În prezent, medieșeanul este încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Sibiu“, a mai transmis Welter. (Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail