joi, 25 februarie 2021

Publicat la 2/25/2021 03:03:00 p.m. de Anonim

Furt de lemne

Doi bărbați din Slimnic au fost prinși pe raza localității de domiciliu în timp ce transportau material lemnos fără a deține documentele legale de proveniență și transport.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi au tăiat ilegal și sustras materialul lemnos din zona forestieră Slimnic - Pădureni. Valoarea prejudiciului creat în urma acestei acțiuni este de aproximativ 2.000 de lei. Pe numele celor doi s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală, respectiv furt de arbori, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

„În dimineața zilei de 20 februarie, în jurul orei 06:30, pe raza comunei Slimnic, polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, au depistat doi bărbați în vârstă de 26, respectiv 33 de ani, din Slimnic, în timp ce, cu ajutorul unei autoutilitare, transportau material lemnos din specia gorun fără a deține documentele legale de proveniență și transport. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras materialul lemnos din zona forestieră Slimnic – Pădureni, valoarea prejudiciului creat fiind de 2.000 de lei“, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu. (A.P.)

    Trimite prin e-mail