luni, 8 februarie 2021

Publicat la 2/08/2021 05:54:00 p.m. de

„Tobe pentru supereroi”, cu Andrei Marcovici

Epuizaţi de lupta cu coronavirusul, medicii şi asistentele din județ se pot încărca cu energie pozitivă în cadrul cursurilor de la Sala Thalia Sibiu

Andrei Marcovici este absolvent al Universității de Muzică Wuppertal

Percuţionistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, oferă gratuit cursuri de percuţie pentru cadrele medicale din Sibiu. „Ideea de a face ceva pentru întreg sistemul sanitar mi-a venit prin primăvara anului trecut, atunci când mulţi dintre noi eram blocaţi în case, fără să facem nimic, în timp ce ei – doctorii, asistentele şi personalul auxiliar din cadrul spitalelor – erau efectiv surmenaţi şi obosiţi. M-am gândit că, atunci când se va putea, voi face un proiect dedicat lor”, a declarat Marcovici.

Pentru deconectare

Aşa a luat naştere „Tobe pentru supereroi”, un proiect prin care Filarmonica Sibiu îşi arată consideraţia pentru efortul cadrelor medicale. „Cred în primul rând că, prin acest proiect, ei simt că le suntem alături şi că înţelegem cât de importanţi sunt pentru noi. Cred de asemenea că se vor bucura să vină alături de altfel de oameni, de noi muzicienii, măcar pentru o oră şi să se deconecteze, să intre în lumea noastră total diferită de a lor. Tobele au, în acelaşi timp, şi un grad de descărcare a energiilor negative”.

În funcție de preferințe

În cadrul şedinţelor de percuţie de la Filarmonică, fiecare cursant învaţă diferite ritmuri, în funcţie de genul de muzică pe care o ascultă. Totodată cursanţii pot descoperi, în timp, secretele acestui instrument pentru că şedinţele nu e rezumă la una ci pot continua atât timp cât doreşte „elevul” şi, bineînţeles, respectând şi programul „profesorului“. „Mulțumim Andrei pentru umanitatea și generozitatea pe care ne-o arăți și pentru felul în care faci cunoscute intențiile Filarmonicii. Sper să ne ridicăm cu toții la standardul pe care ni-l propui”, a declarat dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii Sibiu, cu privire la proiectul propus de Marcovici.

Pasionat de muzică contemporană

Andrei Marcovici este absolvent al Universității de Muzică Wuppertal (Germania), în anul 2005. Membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, este pasionat de muzică contemporană, în formule diferite – atât alături de muzicieni cât şi de artiști vizuali, actori sau dansatori. (M. S.)

Înscrieri

Cursurile de percuţie au loc în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17 şi 19. Medicii şi asistentele din Sibiu se pot înscrie la numărul de telefon 0735566486.

Andrei Marcovici

„Personal consider că trebuie tras un semnal de alarmă pentru a se face mai mult pentru întregul sistem sanitar din România, ca să nu mai ajungem la catastrofe. Pentru asta, fiecare dintre noi ar trebui să facă mai mult, urmând exemplul celor două doamne care construiesc un întreg spital, în Bucureşti”

    Trimite prin e-mail