marți, 9 februarie 2021

Publicat la 2/09/2021 02:59:00 p.m. de

Pârâul peturilor, la Blăjel

Medieșeanca Magda Albu atrage atenția asupra mizeriei care se scurge pe pârâul „Valea Țiganului“, din comuna Blăjel. Îl roagă pe primarului comunei să ia măsuri împotriva locuitorilor care aruncă gunoaiele „după bunul plac“, punând astfel în pericol integritatea tuturor. Spune că pe albia pârâului plutesc numeroase peturi din plastic, care pot ajunge în sat, în cazul unor precipitații abundente.

Doar din fundul unei gradini s-au adunat peste 10 saci de peturi 

„In atentia  domnului  Primar !!

Buna seara, indraznesc sa va scriu fiindca ce am vazut azi mi se pare un lucru de neacceptat. Parintii mei locuiesc in Blajel pe str Padurii. Baiatul meu fiind in vacanta era la bunici si impreuna cu tatal meu au facut o mica excursie prin  imprejurimi. Copilul a fost foarte mahnit de ce a vazut pe paraul ce vine din "Valea Tiganului ". O mare de sticle de plastic , plus multe alte gunoaie ce sunt aruncate acolo. Asa ca au hotarat cu un vecin sa stranga din gunoaie care s-au strans pe portiunea din fundul gradinii parintilor mei . Nu s-a putut face curatenie totala dar s-au starduit. Rugamintea mea este sa se organizeze o actiune de curatenie in acea zona deoarece mizeria o sa vina in sat cu o ploaie mai mare. Sa se atentioneze si locatarii din zona aceea sa nu mai arunce gunoaiele  dupa bunul lor plac , deoarece  gunoiul se ridica in fiecare saptamana de la poarta. In speranta ca se vor lua masuri va multumesc anticipat !“, transmite Magda Albu, pe pagina sa de socializare.

Reamintim că, în iunie 2016, în urma unei ploi abundente, în comuna Blăjel au fost afectate 54 de gospodării (nouă case, plus curţi, grădini, anexe gospodăreşti), între 150 și 200 hectare de teren agricol și șase stupi de albine. În zona industrială de pe strada Baznei au fost afectate o hală de producţie, o moară şi câteva adăposturi de animale.

Pentru combaterea efectelor inundațiilor, Guvernul României a alocat atunci comunei Comunei Blăjel 107.000 lei, pentru refacerea DC 17A, care face legătura între Blăjel și Romaneşti. Drumul, aflat în proprietatea comunei Blăjel, a fost afectat pe o lungime de 6 km. (M. M.)

    Trimite prin e-mail