joi, 18 februarie 2021

Publicat la 2/18/2021 09:00:00 a.m. de

Thellmann: „Am avut șansa de a pune capăt unui privilegiu nefiresc creat de PSD“

Deputatul Christine Thellmann a votat, ieri, pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.
 

„Am votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Situația pensiilor speciale nu făcea onoare Parlamentului, iar în calitate de deputat PNL am avut astăzi șansa de a pune capăt unui privilegiu nefiresc creat de PSD. Acest vot, dat astăzi (n.r. - miercuri) în cadrul plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, va aduce la bugetul de stat peste 10 milioane de euro anual, bani care trebuie să fie folosiți în beneficiul românilor și nu pentru pensii speciale care sfidează bunul simț!“, a arătat Christine Thellmann.
Parlamentul a adoptat, miercuri, cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotriva, inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Cei 30 de parlamentari UDMR s-au abținut în momentul votului. UDMR, prin vocea senatorului Turos Lorand, anunțase din timpul ședinței că nu va vota eliminarea pensiilor pentru parlamentari, în condiţiile în care alte 11 categorii de angajaţi de la stat vor continua să beneficieze de aceste drepturi.
 
În prezent, sunt aproximativ 800 de foști senatori și deputați care primesc pensii speciale în valoare de peste zece milioane de euro pe an. Pensia specială medie a unui fost parlamentar este de 5.843 de lei pe lună. Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost introduse în 2015 la inițiativa și cu votul PSD. (M. S.)
    Trimite prin e-mail