marți, 26 ianuarie 2021

Publicat la 1/26/2021 05:44:00 p.m. de Anonim

Rugăciuni pentru unitatea creştinilor

 


La începutul anului 2021, șase biserici de confesiuni diferite din Mediaş au participat la celebrarea tradiţionalei „Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor“: Biserica Romano-Catolică, Greco-Catolică, Reformată, Ortodoxă, Unitariană şi Evanghelică.

Materialul a fost pus la dispoziţie printr-o broşură, ca în fiecare an, de către Asociaţia „AIDRom” („Ajutor Interbisericesc - Departamentul România”), o platformă de dialog ecumenic între bisericile din România. Tema aleasă pentru ediția din acest an a venit din Elveţia, de la comunitatea monahală din Grandchamp, după cuvintele rostite de Hristos din Evanghelia după Ioan: „Eu sunt viţa, voi sunteti mlădiţele. Fără Mine nu puteţi face nimic. Rămâneţi întru iubirea Mea.”

Uniţi prin rugăciune

„În anii trecuţi, frumoasa tradiţie prevedea un pelerinaj timp de câteva seri de la o biserică la alta. Creştini de diferite confesiuni se reuneau, astfel, în fiecare seară, într-una dintre bisericile medieşene, unde în cadrul slujbei un preot de altă confesiune rostea cuvântul de învăţătură. Anul acesta, pe de-o parte, nu ne-am mai putut întâlni în biserici. Pe de altă parte, s-a găsit o altă cale şi anume aceea de a înregistra mesajele, citirile din Biblie sau cântările, iar la final să fie montate într-un film care se poate viziona oricând prin intermediul YouTube şi Facebook. Chiar dacă în acest an nu ne-am putut întâlni propriu-zis şi la faţa locului, ceea ce ne uneşte pe noi toţi - credinţa creştinească şi însuşi Mântuitorul nostru Iisus Hristos - ne-a readus totuşi împreună, pe fiecare în biserica, în casa sau familia sa, a spus preotul Gerhard Servatius-Depner. (A.L.)

    Trimite prin e-mail