joi, 21 ianuarie 2021

Publicat la 1/21/2021 09:26:00 a.m. de Anonim

Bilanț negru



Două persoane au murit pe străzile Mediașului, anul trecut, în urma unor accidente de circulație.  Zece accidente grave și alte 23 de accidente ușoare au fost înregistrate în 2020 de către Biroul Poliției Rutiere.

Cifrele sunt în scădere față de anul anterior la toate capitolele, atât în ceea ce privește accidentele, cât și numărul victimelor.

Indisciplina bicicliștilor, neacordarea de prioritate la pietoni și neacordarea de prioritate la vehicule au fost principalele cauze ale accidentelor grave produse la Mediaș.

 


 

Anul trecut au fost înregistrate pe raza municipiului Mediaș mai puține accidente rutiere comparativ cu 2019. Scăderea a fost atât la accidente rutiere grave, cât și la accidente ușoare. Implicit, și numărul persoanelor decedate și rănite a înregistrat o scădere.

„Comparativ cu anul 2019, anul 2020 a fost caracterizat de o scădere la numărul de accidente înregistrate pe raza de competență a Poliției Municipale Mediaș. Astfel, s-au produs un număr de 33 de accidente rutiere, cu 6 mai puține față de aceeași perioadă a anului 2019. Dintre acestea, 10 au fost accidente rutiere grave, cu unul mai puțin față de 2019, soldate cu două persoane decedate, cu 3 persoane decedate mai puține comparativ tot cu 2019 și 8 persoane rănite grav. De asemenea, anul trecut s-au înregistrat 23 de accidente rutiere ușoare, cu 5 mai puține față de anul de referință, soldate cu 29 de persoane rănite ușor, cu 3 persoane rănite ușor mai puține față de 2019“, a declarat Ion Mogoșan, șeful Biroului Poliției Rutiere Mediaș.

Cauzele accidentelor

Indisciplina bicicliștilor, neacordarea de prioritate la pietoni și neacordarea de prioritate la vehicule au fost primele trei cauze generatoare de accidente rutiere în 2020, pe străzile din Mediaș. „Cauzele de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina bicicliștilor, aici fiind înregistrate trei accidente rutiere grave soldate cu o persoană decedată și două persoane rănite grav, neacordarea de prioritate la pietoni, aici fiind rănite grav un număr de trei persoane în tot atâtea evenimente, dar și o persoană rănită ușor neacordarea priorității de trecere la vehicule, aici fiind consemnate două accidente grave cu două persoane rănite grav, viteza neadaptată și traversarea neregulamentară a pietonilor“, mai spune Mogoșan.

Pe zile și ore

În funcție de zilele în care s-au produs accidentele rutiere grave, cele mai multe au avut loc în zilele de luni, respectiv patru accidente soldate cu tot atâtea persoane rănite grav. De asemenea, au fost înregistrate accidente rutiere grave miercurea, joia și duminica, în fiecare zi câte două accidente rutiere. Din punct de vedere al intervalului orar, cele mai multe evenimente rutiere grave s-au produs în intervalul orar 6-22, respectiv 9 accidente rutiere grave, soldate cu o persoană decedată și 8 persoane rănite grav.

(Alex PÎNTEA)

    Trimite prin e-mail