joi, 21 ianuarie 2021

Publicat la 1/21/2021 09:22:00 a.m. de Anonim

Afectat de fake news


Directorul medical al Spitalului Municipal Mediaș este vizat de o știre falsă care circulă de câteva zile în oraș.

Potrivit zvonurilor, Jan Mircea Truță s-ar fi ales în urma vaccinului cu o mână paralizată, ceea ce nu are nici o legătură cu realitatea. Medicul spune că se simte bine, nu a avut nicio problemă, iar astăzi va primi cea de-a doua doză de vaccin. Truță a fost primul medieșean care s-a vaccinat împotriva COVID-19, în ultima zi a anului trecut. „Am aflat cu stupoare că mi-a «paralizat» mâna în care mi-am făcut vaccinul! Pentru a liniști populația îngrijorată, vă spun că sunt bine, sănătos, lucru pe care vi-l doresc și vouă”, a fost mesajul medicului.

Vineri a început în județul Sibiu activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a. În această fază vor fi imunizate persoanele cu grad ridicat de risc, vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

În urma unei analize efectuate de Prefectura Sibiu, care a avut în vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri de vaccinare, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul județului Sibiu a unui număr de cinci centre cu șapte puncte de vaccinare. La Mediaș va funcționa în continuare punctul de vaccinare de la Spitalul Municipal. (A.P.)

    Trimite prin e-mail