miercuri, 16 decembrie 2020

Publicat la 12/16/2020 12:42:00 p.m. de

Proiecte finalizate la Mediaș

Liceul Teoretic „Axente Sever“ a beneficiat anul acesta de o serie de lucrări importante. Astfel, a fost reabilitat un corp de clădire, aleile interioare, iar curtea unității de învățământ a fost asfaltată. S-a lucrat și la Grădinița Micul Prinț, unde au fost refăcute canalizarea menajeră, trotuarele și aleile de acces. De asemenea, a fost schimbată suprafața de joc la Sala Polivalentă „Octavian Șerban“ și a fost modernizată o clădire de pe strada Avram Iancu, unde își desfășoară activitatea mai mulți medici de familie din oraș.

Pe parcursul anului 2020, au fost realizate cu fonduri de la bugetul local al municipiului o serie de lucrări de investiții la Liceul Teoretic „Axente Sever“. La începutul acestui an, Primarul Gheorghe Roman a avut o întâlnire cu directorul unității de învățământ și Consiliul de Administrație. La momentul respectiv s-au stabilit lucrările propuse spre a fi realizate până la sfârșitul acestui an.

„Mă bucură faptul că acum putem spune că tot ce s-a promis s-a realizat și sigur că acest lucru s-a întâmplat deoarece avem o colaborare foarte bună cu conducerea liceului. Pot să vă fac cunoscut faptul că, așa cum am derulat lucrări de investiții și reparații la Liceul «Axente Sever», am derulat în ultimii ani lucrări la toate instituțiile de învățământ din oraș, iar acestea vor continua și în anii care urmează”, a declarat edilul-șef Gheorghe Roman.

Liceu în șantier

Lucrările de la Liceul Teoretic „Axente Sever” au vizat asfaltarea curții unității de învățământ, a aleilor interioare, amenajarea unor locuri de parcare moderne și reabilitarea corpului de clădire C. În acest sens a fost instalată o centrală termică pentru corpul C, au fost modernizate biblioteca liceului și sala festivă și au fost create două noi săli de curs. „După cum se poate vedea, anul acesta, efectiv, am făcut un liceu nou, cu o clădire complet nouă în interior, inclusiv montat centrală, geamuri, zugrăvit, parchet, deci complet renovată. Cu ajutorul Primăriei Mediaș și cu implicarea primarului Gheorghe Roman care ne-a ajutat foarte mult, putem da în folosință pentru elevii noștri un spațiu care era strict necesar, deoarece celelalte erau toate arhipline. De asemenea, în curtea liceului, aleile nu au mai fost renovate de foarte mulți ani, iar acum sunt noi. Nu aveam efectiv un platou de festivități unde să putem face deschiderile și închiderile de an școlar, iar acum s-a rezolvat și asta. Pentru toate acestea mulțumim în special primarului Gheorghe Roman care a răspuns tuturor solicitărilor noastre”, a subliniat Anamaria Agîrbiceanu, directorul Liceului Teoretic „Axente Sever”.

Clădire modernizată

Tot zilele trecute au fost recepționate lucrările de reabilitare realizate la o clădire de pe strada Avram Iancu, imobil care a intrat în proprietatea municipiului Mediaș și în cadrul căruia își desfășoară activitatea mai multe cabine ale unor medici de familie. „Clădirea cu pricina nu a fost a Primăriei municipiului Mediaș. Din acest an am reușit să devenim proprietari, astfel că promisiunea pe care le-am făcut-o medicilor de familie care își desfășoară activitatea acolo a devenit o promisiune respectată. Consider că lucrările sunt corespunzătoare și pe mine mă bucură să văd că oamenii sunt mulțumiți de buna colaborare pe care o au cu Primăria Mediaș”, a menționat Roman.

Parchet nou

Un alt obiectiv de investiții finalizat a vizat Sala Polivalentă „Octavian Șerban” din cartierul Vitrometan. Aici a fost înlocuită suprafața de joc cu una nou, finanțarea fiind asigurată prin intermediul unei sponsorizări primite de municipalitate din partea companiei Romgaz. De asemenea, s-au efectuat lucrări de hidroizolații la acoperișurile teraselor sălii, acolo unde existau infiltrații. „Am profitat de această pauză în care activitatea competițională este întreruptă și am efectuat unele lucrări la Sala Polivalentă, care, din punctul nostru de vedere, sunt extrem de utile pentru ca sportivii să își desfășoare activitatea așa cum își doresc. Se cuvine să mulțumesc și societății Romgaz, pentru că o parte din fondurile pe care le-am alocat aici provin de la Romgaz și sigur că această sponsorizare a fost extrem de utilă, așa cum au fost de altfel toate sponsorizările pe care le-am primit pe parcursul anului 2020”, a mai explicat edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.

Lucrări în exterior

Lucrări de investiții s-au derulat și la Grădinița „Micul Prinț” din cartierul Gloria. Cu fonduri de la bugetul local, au fost refăcute canalizarea menajeră, trotuarele și aleile de acces. „La începutul anului, reprezentanții unităților de învățământ fac diverse solicitări cu privire la lucrările de investiții și de reparații care și-ar dori să se deruleze pe anul în curs. Am dus la bun sfârșit o lucrare care a fost solicitată de conducerea grădiniței și din discuțiile pe care le-am avut cu doamna director, am înțeles că aceste lucrări au fost binevenite. Continuăm să investim în sistemul de învățământ, pentru că, până la urmă, toată speranța noastră se pune în viitorul nostru, adică în copiii noștri”, a conchis primarul Gheorghe Roman. 


ANAMARIA AGÎRBICEANU |
director „Axente Sever“

„Suntem foarte mulțumiți, deoarece, deși a fost un an extrem de greu pentru toată lumea, pot spune că Liceul Teoretic «Axente Sever» a avut un an fructuos din punct de vedere al investițiilor și al lucrărilor de reparații.”

    Trimite prin e-mail