joi, 17 decembrie 2020

Publicat la 12/17/2020 04:41:00 p.m. de

O nouă sponsorizare generoasă din partea Romgaz

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a primit o sponsorizare de 900.000 de lei pentru achiziția de materiale în context Covid-19.

Anul 2020 va rămâne în istorie ca un an al crizei globale generate de Sars-Cov2. Un an cu provocări de neimaginat pentru sistemul de sănătate din întreaga lume. Dar, pe lângă aceasta, 2020 va rămâne cunoscut și pentru felul în care oamenii au reacționat și s-au unit în lupta cu virusul.

#solidaripentrusibiu

În fața tuturor provocărilor s-a remarcat importanța expresiei “a da o mână de ajutor”. Care, din fericire, la Sibiu nu a rămas doar o simplă expresie, ci a devenit o realitate. Acest lucru a fost posibil prin implicarea  unui număr impresionat de persoane de la oameni simpli, la societatea civilă și mediul de afaceri și companii de stat sau private, care s-au alăturat efortului autorităților în demersul de a gestiona cât mai bine criza Covid-19.  #solidaripentrusibiu a fost și continuă să fie pe buzele și în inimile noastre ale tuturor.

Sponsorizare generoasă

În acest context, unul dintre cei mai importanți parteneri ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a rămas, ca și în anii trecuți, Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA, care a sprijinit spitalul prin sponsorizările generoase alocate.

În acest sens, în prima jumătate a acestei luni a fost semnat un nou contract de sponsorizare, în valoare de 900.000 lei, pentru achiziționarea de materiale în context Covid -19. Cu aceste fonduri vor fi achiziționate lenjerii de pat de unică folosință, combinezoane și alte materiale necesare în combaterea virusului. Necesitatea achiziționării se justifică prin faptul că, pentru a putea trata pacienții infectați cu noul coronavirus și a respecta normele de siguranță, este necesară dotarea cu materialele de protecție și echipamente specifice.

Cuvânt de mulțumire

Constantin – Marinel Vlase, managerul interimar al SCJU Sibiu, a mulțumit Romgaz pentru că, în această perioadă deosebit de dificilă generată de pandemia Covid-19, a sprijinit SCJU Sibiu prin sponsorizările alocate. „Fondurile primite vor contribui la creşterea calităţii serviciilor acordate pacienţilor şi facilitează activitatea personalului medical, în conformitate cu normele epidemiologice privind siguranța actului medical. Totodată, le mulțumim din tuturor sponsorilor care au fost alături de spital, fie ei persoane fizice, reprezentanți ai societății civile sau companii”, a declarat Constantin – Marinel Vlase.

Al doilea contract

Acest nou contract de sponsorizare este al doilea din 2020, după ce, tot în primăvara anului curent, SCJU Sibiu a primit din partea Romgaz o altă sponsorizare de 1,5 milioane de lei, utilizați pentru achiziționarea de echipamente: 8 ventilatoare de ATI în valoare de 900.000 lei, 8 stații cu șase injectomate, în valoare de 410.000 lei, 20 rampe de oxigen în valoare de 90.000 lei. Restul de 100.000 lei au fost utilizați pentru achiziționarea de materiale sanitare CVASIC.

Daniela Câmpean l președinta Consiliului Județean Sibiu

“Mulțumesc încă o dată conducerii companiei Romgaz, care continuă să ne fie alături în această luptă contra cronometru. Sprijinul financiar pe care îl acordă și de această dată Spitalului Județean, ne arată că suntem o comunitate unită, în care spiritul de solidaritate se exprimă prin acțiuni concrete. Așa cum ne-a demonstrat această pandemie, doar împreună vom reuși să fim mai puternici și mai sănătoși”

    Trimite prin e-mail