joi, 17 decembrie 2020

Publicat la 12/17/2020 05:56:00 p.m. de

Moș Crăciun ajunge, săptămâna aceasta, la toate grădinițele și școlile din oraș.

Aproximativ 4.000 de copii din municipiul Mediaș, preșcolari și elevi de clasele 0-IV, vor primi cadouri de Crăciun din partea Primăriei Mediaș. Dacă până acum, aceștia veneau în fiecare an la colindat la sediul municipalității, acolo unde erau așteptați de edili, dar și de Moș Crăciun, anul acesta, în condițiile pandemiei de coronavirus, ei își vor primi cadourile în curțile școlilor și grădinițelor. Acțiunea va avea loc pe tot parcursul acestei săptămâni cu respectarea normelor sanitare în vigoare, iar Moș Crăciun va fi cel care le va oferi copiilor cadourile.

Moș Crăciun la școală

Primăria Mediaș, prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, va oferi și în acest an tuturor copiilor de la grădinițe și din clasele 0-IV de la școlile gimnaziale, cadouri de Crăciun. În total, aproximativ 4.000 de daruri vor ajunge la aceștia cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Pe tot parcursul acestei săptămâni, respectându-se toate normele sanitare, în curțile școlilor și grădinițelor vor fi dăruite cadouri de însuși Moș Crăciun.

„Am decis ca și în acest an, fiecare copil să se poată bucura de cadourile oferite de administrația publică locală cu ocazia sărbătorii de Crăciun. Pentru a respecta toate normele sanitare impuse, copiii nu vor mai veni sa colinde la sediul Primariei Mediaș, ci vor fi așteptați de cadrele didactice și de către Moș Crăciun în curtea unităților de învățământ unde sunt înscriși, conform unui program agreat“, a explicat primarul Gheorghe Roman.

Cu ajutorul sponsorilor

Acțiunea organizată pe parcursul acestei săptămâni, prin intermediul căreia aproximativ 4.000 de copii vor primi câte un cadou de Crăciun, este posibilă datorită implicării financiare a mai multor societăți din municipiul de pe Târnava Mare. Acestea au oferit sponsorizări Primăriei Mediaș, iar banii au fost folosiți pentru cumpărarea cadourilor care vor ajunge la preșcolari și elevii ciclului primar.

Edilul-șef Gheorghe Roman a ținut să le mulțumească sponsorilor pentru implicarea în acest eveniment de tradiție. „Mulțumesc societăților Romgaz, Transgaz, Kromberg & Schubert și Raiffeisen Bank, pentru sumele cu care au susținut acest eveniment“,  mai spune Roman.


    Trimite prin e-mail